Tabu
Image default
lifestyle

Exclusiv Tabu.ro, interviu cu BUG Mafia

Tabu.ro: Ați revenit cu un album pe piață după trei ani de absență.  Ce ați făcut în tot acest timp?
BUG Mafia: Am cântat și am creat muzică. Puțină, într-adevăr. Dar asta am făcut.

Tabu.ro: Ați avut concerte?
Bug Mafia: Au fost, într-adevăr. Nu cred că avem mult mai puține ca Paraziții, de exemplu. Nu avem ca Voltaj, dar au fost cam la 200 și ceva de concerte. Am cântat, asta am făcut. Am cântat și am creat muzică.

Tabu.ro: Doar că nu ați mai apărut așa de mult ca înainte…
Bug Mafia: Oricum noi refuzăm foarte, foarte multe invitații de interviuri, atât în presa scrisă, cât și în presa audiovizuală. Pentru că atunci când nu avem ceva de spus, când nu avem un proiect despre care să vorbim, când nu avem ceva concret… – adică vorbim doar despre muzica noastră. Nu despre haine, ciorapi (completează Caddy) – nu facem tămbălău, nu ne place sa vorbim despre alții, vorbim despre noi și despre ale noastre. De asta probabil a apărut o pauză, am refuzat foarte multe interviuri în toți anii ăștia. Pentru că erau ori în condiții care nu corespundeau în niciun caz cu politica și cu imaginea noastră sau treburi de scandal și de cancan. Nu suntem genul.

Tabu.ro: La ce ar trebui să ne ducă cu gândul titlul albumului „Viața noastră 2„?
Bug Mafia: „Viața noastră 2„ este volumul doi din albumul „Viața noastră„ care are două volume, primul a apărut în 2006. Este un album aniversar, aniversează primii 10 ani de activitate… – discografică (adaugă Caddy) – ai trupei, din 1995 până în 2005. Åži este vorba de viața noastră profesională, într-adevăr. 

Tabu.ro: Aduce ceva nou albumul ăsta?
Bug Mafia: Un sound nou pieselor vechi și o piesă nouă. Mai mult de atât, nu.

Tabu.ro: Ați mai colaborat cu altcineva, înafară de Jasmine? Åži cine este Jasmine?
Bug Mafia: Da.  Jasmine este, așa cum procedăm noi de fiecare dată, foarte puțin cunoscută publicului din România, a activat o perioadă în trupa Ooops, care de asemenea a activat foarte puțin. Deci practic, Jasmine este o necunoscută pentru România, cu toate că are un talent incredibil, este unul dintre cei trei artiști români aleși de juriu să cânte pentru Cerbul de Aur în acest an. Nu era asta în momentul în care ne-am hotărât noi să colaborăm cu ea, dar asta dovedește că are întradevăr un talent rar întâlnit. Ea apare pe prima piesă single, `Cu tălpile arse` și pe încă câteva piese, `Poveste fără sfârșit`, ` Hai să fim high`, `Cine e cu noi` și ca backing vocals pe `Nimic mai presus`. Pe lângă ea, pe album mai sunt doi artiști și anume Villy și Mario, ambii au colaborat des cu BUG Mafia, sunt artiști semnați la casa noastră de producție, la Cassa productions și ăsta este tot angrenajul care a interpretat pe album. Suntem noi trei și încă trei artiști. 

Tabu.ro:V-ați lansat în `95. Cum s-a schimbat industria muzicală după 14 ani de la primul album?
Bug Mafia: A evoluat, însă nu într-un mod pozitv și nici nu am putea să acuzăm pe cineva pentru asta, deoarece, ca în multe alte domenii, lucrurile s-au făcut după ureche, cum i s-a părut fiecăruia că ar trebui să fie, de aceea multe proiecte au apărut pe piață și nu ar fi trebuit nici măcar să depășească nivelul de demo și totuși au apărut pe piață în toți acești ani. Din fericire industria muzicală, deși a fost întotdeauna, de când s-a început, până în momentul de față, în criză, industria muzicală a reușit să se descurce așa cum a putut mai bine. Pentru că dacă toată lumea se plânge în ultimul an de criză, industria muzicală din România este în criză de la începuturile sale. De dupa revoluție noi suntem în criză. Am avut piraterie de 9 la 1 și când am vâdut 100.000 de bucăți din albumele noastre. Deci noi suntem obișnuiți cu condițiile dificile de a ne desfășura activitatea.

Tabu.ro: Apropo de piraterie, aveti vreo strategie online sau sperați să vă cumpere fanii albumul?

Bug Mafia: Pentru acest album, strategia noastră este legată de a aduce muzica cât mai repede și cât mai ieftin la fani, prin colaborarea cu un ziar de mare tiraj, de sport. Ăsta este un instrument pe care îl folosim și al doilea este un produs foarte special, o ediție de lux a albumului, care pe lângă `Viața noastră vol 2` conține ca bonus și volumul 1 și un dvd cu toate clipurile trupei BUG Mafia, la o calitate foarte bună. Această ediție de lux va putea fi comandată de pe www.catmusic.ro și niciunul dintre cele două formate, nici cel ce va fi disponibil cu ziarul, nici cel de lux, nu vor fi disponibile în magazine. Doar cu ziarul, la chioșc și ediția de lux prin comandă online și plata prin ramburs, pe site-ul catmusic.

Tabu.ro: În ce stare e hip-hop-ul românesc? Åži-a mai pierdut din fani? Trupele lansează mai puțin?

Bug Mafia: Nu și-a mai pierdut din fani, nu se lansează nici…noi lansăm mai puține albume decât lansam. Restul artiștilor lansează relativ în același ritm. Nu a crescut hip-hopul, dar nici nu a scăzut. Dovada este faptul că trupele de hip hop românești creează, chiar și după atâția ani de activitate, foarte mare interes. În cazul nostru, cred că s-a văzut, fără a face niciun mare efort, teaser-ul și spotul de promovare, cele puse online , au depășit probabil 100.000 de vizionări în două zile, fără a încorda niciun mușchi prea tare. Clar trupele de hip-hop, pentru că sunt mult mai aproape de realitate decât  restul artiștilor din România, parerea mea, sunt încă foarte foarte apreciate. Chiar dacă acest lucru nu este la fel de vizibil prin difuzări la radio, televiziune, ca acum șapte-opt ani. Deși nici atunci nu eram noi atât de plăcuți de posturile mari de radio, și aici cred că știi la cine mă refer. Înafară de ProFM, întotdeauna au fost reticenți ceilalți operatori de radio din România. 

Interviu realizat de Alina Florentina Greavu
  

ARTICOLE SIMILARE

Top 5 tratamente corporale

realitatea

Plan B – She Said

realitatea

Tom Cruise vrea să îl facă actor pe David Beckham

realitatea

Soţii Osbourne riscă să îşi piardă casa

realitatea

Ce salariu urias avea Mihaela Radulescu la “Duminica in familie”!

Kylie Minogue vrea să fie ca Lady GaGa

realitatea

Scrie un comentariu