Tabu
Image default
lifestyle

Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Ivri Lider

Tabu.ro: Ești unul din artiștii cu cele mai mari vânzâri din Israel. Ai fost vreodată constrâns de etichetele de ‘cântăreț gay’ sau ‘cântăreț israelian’?

IL: Sunt cântăreț, sunt israelian și sunt gay. Așadar dacă e nevoie de etichetele respective, probabil că sunt ceea ce descriu ele. Dar mă simt bine fiind ceea ce sunt, așa că am cum să depășesc contextul respectiv și pot spune că muzica mea nu este despre a fi numai israelian sau gay, ci și uman.

Tabu.ro: Ai o mulțime de fani în Israel și străinătate. Care sunt țările cu care ai o legătură specială?

IL: Când ai internetul la îndemână, comunicarea cu fanii este mult mai ușoară. Statele Unite și Marea Britanie, dar și Germania, Italia și Brazilia sunt țările în care numărul incredibil de fani mă face întotdeauna să mă simt foarte bine.

Tabu.ro: Prin filmul ‘The Bubble’ ai dat lumii prima versiune masculină a cântecului ‘The Man I Love’. În plus, ai făcut cover-uri după ‘Boys Just Want to Have Fun’ și recent după ‘I Kissed a Girl’. Cum te simți când rescrii genul sentimentelor din cântece?

IL: Îmi place foarte mult să lucrez cu melodii deja existente. Ceea ce îmi place în mod special este faptul că le pot face interesante dintr-o perspectivă nouă. De exemplu, ‘The Man I Love’ cântat de un bărbat și nu de o femeie, sună total diferit de ceea ce sunt obișnuiți oamenii să audă. Același lucru este valabil și în cazul celorlalte cântece, sunt cântece cu care am crescut și pe care, ca persoană gay, ești obișnuit să le vezi altfel. Era momentul să le și ascultăm altfel.

Tabu.ro: În interviul tău de comingout din 2002 ai menționat faptul că ești perfect împăcat cu viața ta și că este datoria ta de artist să vorbești despre cum este să fii gay și fericit. Cum vezi tu lobby-ul tău gay actual?

IL: Simt că atunci când ești cunoscut, ai privilegiul de a putea influența oamenii și uneori de a le schimba felul de a vedea lucrurile. Cred că artiștii care își fac comingout-ul sunt un exemplu bun pentru tineri și îi pot motiva și pe alții să fie sinceri și deschiși. În plus, când faci asta, ești sincer cu fanii tăi și asta este foarte important. În afară de asta, fac voluntariat în diverse organizații gay locale și astfel adaug numele meu listei celor care încearcă să facă lucrurile mai ușoare.

Tabu.ro: Rețeta ta de gândire pozitivă și sinceritate e uneori contrazisă de versurile tale despre dragoste neîmpărtășită sau cu final brusc. Este un aport personal sau o strategie?

IL: Încerc de fiecare dată să cred că atunci când ești deschis și când gândești pozitiv lucrurile sunt mai simple, dar nu reușesc întotdeauna. Și cred că dragostea și mai mult decât atât, relațiile dintre oameni sunt în general complicate. Și nu aș putea să nu scriu despre asta.

ARTICOLE SIMILARE

Mihaela Radulescu, motiv de SCANDAL intre prieteni: “Io intreb, nu dau cu parul: Nu-mi dati UNFRIEND?”

realitatea

Super interviu despre Kurt Vonnegut

realitatea

Florentina

realitatea

Ce spune Mircea Badea despre silueta Elenei Udrea!

De ce il paraseste CARLA BRUNI pe looserul SARKOZY! Galerie FOTO

realitatea

Oana Frigescu, batuta in parc de amanta fostului ei sot!

Scrie un comentariu