Tabu
lifestyle

Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Joe Oppedisano
Tabu.ro: Ce este diferit când treci de la fotografia mainstream la fotografia de nișă gay?

 

JO: Viziunea mea a fost mereu să reduc distanța aceasta. Mă gândesc la fiecare proiect ca la o situație diferită. Dacă mă ajută, mă gândesc la filmarea respectivă ca la ceva ce nu am încercat încă și așa ineditul este asigurat. Îmi place să lucrez în locații diverse, foarte rar în studio. Iar prelucrarea fotografiilor este cea care face diferența: îmi doresc un stil consistent, dar care să lase întotdeauna loc pentru surprize.

 

Tabu.ro: Acum folosești fotografia ca formă de exprimare artistică. Cum ai ajuns fotograf?

JO: Înainte de a fi recunoscut ca fotograf, am lucrat 12 ani ca editor de modă pentru Vanity Fair și L’Uomo Vogue, așa că fotografia poate fi numită ‘a doua carieră’. Nu aveam niciun interes special pentru fotografie, până când într-o bună zi am luat camera în mână și mi-am dat seama ce pot să fac. A fost destinul!

 

Tabu.ro: Dacă ar fi să numești câțiva din artiștii care te-au inspirat în formarea ta ca artist, care ar fi primele nume care îți vin în minte?

JO: Tom of Finland, Horst P. Horst, Victor Skerbneski, Helmut Newton, dar și arta Renașterii și Hollywoodul anilor 1930 – tot ceea ce înseamnă frumusețe clasică, până și pornografie clasică.

 

Tabu.ro: Care e definiția bărbatului din fotografia lui Joe Oppedisano?

 

JO: Sunt neînfricați, nu au limite, trăiesc după propriile reguli.

 

Tabu.ro: Ai fotografiat băieți de la țară, atleți, personaje din cluburi BDSM și boxeri – practic nicio nișă a lumii fetișurilor gay nu ți-a scăpat. Ce nișă fotografică te atrage mai mult în momentul de față?

 

JO: Fotografia feminină – mi se pare de o sută de ori mai perversă decât fotografia masculină. Femeile din fotografia mea sunt dive care torturează băieți. Bărbații cu care lucrez pot părea puternici în filmările solo, dar tremură în fotografiile de cuplu. Îmi plac femeile cu capul pe umeri, puternice și fără prejudecăți.

 

Tabu.ro: Cu ce vrei să ne uimești pe viitor?

 

JO: Cu filme – vreau să regizez mai mult, și de asemenea cu scenarii, deoarece scriu pentru câteva proiecte în momentul de față. 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Pavel Bartoş, despre Gina Pistol: “Mă doare în p***ă! Asta e proastă rău de tot, s-a întrecut orice limită!”

Iubitul (31) lui BAHMU (38) isi ia rolul de tata vitreg in serios

Prima fotografie cu fetița adoptată de Madonna

realitatea

Scrie un comentariu