Home > Lifestyle > Stiri > Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Jonny McGovern

Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Jonny McGovern

Tabu.ro: Există homofobie în showbiz?

JMG: Homofobia este cu siguranță vie și nevătămată în showbiz, iar ca artiști gay este datoria noastră să ne facem auziți. Și nici măcar nu e nevoie să irosești timp urându-i pe homofobi, trebuie doar să zbieri destul de tare și să o faci artistic, și cine știe, poate asta îi mai face pe unii oameni să-și schimbe părerea.

Tabu.ro: Când se va scrie istoria gay-ilor în podcasting, se va începe cu siguranță de la tine. Cum crezi că vor evolua podcast-urile tale în viitor?

JMG: Podcasturile lui Gay Pimp le dau ocazia ascultătorilor să facă parte din viața mea gay. Viață prin care se perindă gogo boys, travestiți, copiii smintiți ai vieții de club și fiecare poate participa la aventurile mele ‘imorale’. Dar viața asta are și o voce aparte, una pozitivă, care transmite tinerilor și celor mai puțin tineri că nu pot fi atât de gay cât își doresc dacă uită că au existat oameni, în special artiști, care au ridicat faptul de a fi gay la rang de artă și care le-au arătat că nu poți fi gay, sau bi, sau trans fără să fii mândru că ești tu însuți.

Tabu.ro: Satira este un ingredient principal al show-urilor tale. Nu te temi de stereotipurile gay care se nasc din scenariile sketch-urilor tale?

JMG: Satira este un efect prin care sărbătoresc viața și cultura gay. În plus, satira este motorul vieții gay. Dacă noi nu putem să râdem de noi înșine, atunci le dăm celorlalți mai multe motive să râdă de noi. Iar stereotipurile există din cauză că fiecare dintre noi le promovează într-o oarecare măsură, și să fii gay și să corespunzi unor stereotipuri nu te face mai puțin gay, trebuie doar să știi să te bucuri de asta!

Tabu.ro: Multe din cântecele și spectacolele tale lasă impresia că vii dintr-un paradis gay de unde transmiți știri amuzante într-un stil care este pe placul persoanelor gay și hetero deopotrivă. Este ceva ce faci conștient, sau stilul tău s-a dezvoltat din interacțiunea cu publicul?

JMG: Când trăiești în New York, trăiești într-un mare balon gay în care poți fi oricât de mândru și vizibil îți dorești. Iar muzica mea reflectă acest univers. Îmi place să împărtășesc sentimentul că există divertisment gay care conduce la luarea unei poziții și în final la putere. Vreau ca toată lumea să fie conștientă de latura ei gay, chiar dacă nu spun asta în cuvinte! 

Tabu.ro: Per ansamblu, noțiunea de lobby gay nu apare în show-urile tale. Dar nu e nevoie doar de lobby vizibil pentru a schimba păreri și atitudini. Care e agenda ta politică?

JMG: Ai dreptate, nu există o agendă politică în accepțiunea unui lobby gay, dar vorbesc despre drepturi ori de câte ori am ocazia, despre faptul că îmi doresc aceleași drepturi de care se bucură toți cetățenii și vreau să am voie să mă căsătoresc cu cine vreau!

Tabu.ro: Care din cântecele tale au șanse să devină imnuri gay?

JMG: Toate cântecele mele sunt 100% gay și mi-aș dori ca toată lumea să le fredoneze și peste ani să fie considerate imnuri gay.

Tabu.ro: Cum ai descrie persona ta publica, Gay Pimp, în trei cuvinte?

JMG: Strălucitor, superb și amuzant – așa mi se pare mie că este Gay Pimp.

 

 


Loading...

Comenteaza acest articol

Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Jonny McGovern

by realitatea   2 min
0