Tabu
HobbyLIFESTYLESlider

Există viață după cancer. A traversat singură Atlanticul și a doborât un record mondial

Kiko Matthews a demonstrat tututor că este o învingătoare. După ce a învins cancerul, britanica a doborât un record, devenind cea mai rapidă femeie care traversează Atlanticul dând la vâsle.

Acum un an nici nu credea că va pune vreodată mâna pe o vâslă. Dar joia trecută, pe 22 martie, minunea s-a întâmplat. Kiko Matthews a doborât recordul mondial pentru cea mai rapidă femeie care traversează Atlanticul. După o călătorie de 50 de zile, cu șase zile mai puțin față de recordul anterior, deținut de franțuzoaica Anne Quéméré, Kiko a ajuns la destinație.

Dar povestea din spatele acestui succes este însă copleșitoare.

Kiko e o fostă profesoară de științe din Herefordshire, Marea Britanie. La doar 35 de ani i s-a descoperit a doua tumoare pe creier, după ce în 2009 fusese supusă unei intervenții pentru extirparea unei tumori pe creier. Au urmat luni chinuitoare de tratamente medicale, în care a suferit pierderi de memorie, insomnii și osteoporoză din cauza chimioterapiei. Dar Kiko nu și-a pierdut speranța și a luptat până la capăt. În cele din urmă, a învins cancerul. Iar după 8 luni de recuperare a decis că e timpul să dea piept cu viața din nou.

Matthews a părăsit catedra de știință și s-a înscris într-un ONG care se ocupa cu strangeri de fonduri. Apoi, a acceptat fără nicio reținere provocarea de a traversa Oceanul Atlantic pe o barbă. Totul a fost aranjat în scop caritabil. Kiko Matthews spera să doboare recordul mondial, pentru o stranger de fonduri în semn de recunoștință pentru tratamentul medical pe care l-a primit la spitalul King’s College din Londra. Și a reușit. Călătoria pe apă a durat 49 de zile, 8 ore și 13 minute. Kiko a dat la vâsle 16 ore pe zi, șapte zile din șapte, din Gran Canaria (Spania) până în Barbados.

Într-o reacție modestă, Kiko Matthews a spus că este „puțin mândră” de realizările ei și speră că povestea ei ar putea inspira pe alții. „Gândul că, acum opt luni, eram în spital, recuperându-mă după operație pe creier, și că acum sunt aici după ce am traversat Atlanticul, mă face să mă simt un pic mândră”, a mărturisit ea.

Supraviețuitoarea a fost întâmpinată la sosire de părinți, de fratele și nepotul ei, care au felicitat-o pentru reușită. Grație eforturilor sale, Kiko a reușit să strângă 90.000 de lire sterline care vor fi donați pentru a se construi o nouă unitate de terapie intensivă a spitalului King’s College din Londra.

ARTICOLE SIMILARE

Femeile dominatoare ale zodiacului! Te joacă pe degete

Andreea Damian

Fiica cea mică a Anamariei Prodan, implicată într-un accident rutier grav

Andreea Damian

O pungă de plastic a fost găsită pe fundul Groapei Marianelor

realitatea

Alexis Bledel, cea mai periculoasă celebritate online în 2019

Andreea Damian

Erika Isac s-a ras pe cap! Motivul halucinant din spatele deciziei

Andreea Damian

Graviduțele Lea Michele și Sophie Turner, în rochii aproape la fel. Cui îi stă mai bine?

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu