Tabu
Hobby LIFESTYLE Slider

Există viață după cancer. A traversat singură Atlanticul și a doborât un record mondial

atlanticul

Kiko Matthews a demonstrat tututor că este o învingătoare. După ce a învins cancerul, britanica a doborât un record, devenind cea mai rapidă femeie care traversează Atlanticul dând la vâsle.

Acum un an nici nu credea că va pune vreodată mâna pe o vâslă. Dar joia trecută, pe 22 martie, minunea s-a întâmplat. Kiko Matthews a doborât recordul mondial pentru cea mai rapidă femeie care traversează Atlanticul. După o călătorie de 50 de zile, cu șase zile mai puțin față de recordul anterior, deținut de franțuzoaica Anne Quéméré, Kiko a ajuns la destinație.

Dar povestea din spatele acestui succes este însă copleșitoare.

Kiko e o fostă profesoară de științe din Herefordshire, Marea Britanie. La doar 35 de ani i s-a descoperit a doua tumoare pe creier, după ce în 2009 fusese supusă unei intervenții pentru extirparea unei tumori pe creier. Au urmat luni chinuitoare de tratamente medicale, în care a suferit pierderi de memorie, insomnii și osteoporoză din cauza chimioterapiei. Dar Kiko nu și-a pierdut speranța și a luptat până la capăt. În cele din urmă, a învins cancerul. Iar după 8 luni de recuperare a decis că e timpul să dea piept cu viața din nou.

Matthews a părăsit catedra de știință și s-a înscris într-un ONG care se ocupa cu strangeri de fonduri. Apoi, a acceptat fără nicio reținere provocarea de a traversa Oceanul Atlantic pe o barbă. Totul a fost aranjat în scop caritabil. Kiko Matthews spera să doboare recordul mondial, pentru o stranger de fonduri în semn de recunoștință pentru tratamentul medical pe care l-a primit la spitalul King’s College din Londra. Și a reușit. Călătoria pe apă a durat 49 de zile, 8 ore și 13 minute. Kiko a dat la vâsle 16 ore pe zi, șapte zile din șapte, din Gran Canaria (Spania) până în Barbados.

Într-o reacție modestă, Kiko Matthews a spus că este „puțin mândră” de realizările ei și speră că povestea ei ar putea inspira pe alții. „Gândul că, acum opt luni, eram în spital, recuperându-mă după operație pe creier, și că acum sunt aici după ce am traversat Atlanticul, mă face să mă simt un pic mândră”, a mărturisit ea.

Supraviețuitoarea a fost întâmpinată la sosire de părinți, de fratele și nepotul ei, care au felicitat-o pentru reușită. Grație eforturilor sale, Kiko a reușit să strângă 90.000 de lire sterline care vor fi donați pentru a se construi o nouă unitate de terapie intensivă a spitalului King’s College din Londra.

ARTICOLE SIMILARE

ANDREEA ESCA ar vrea ca aceasta poza a ei din tinerete sa nu existe!

Cum să te lăfăi în salariul de criză, ca o Divă demnă

realitatea

Ce se va intampla cu ANTENELE dupa condamnarea lui Dan Voiculescu

Cum arată cea mai scumpă casă din lume. Costă jumătate de miliard de dolari. FOTO

Andreea Damian

Meghan Markle și Kate Middleton, așa cum nu le-ai mai văzut: cărunțite și pline de riduri

Andreea Damian

Antonia dezvaluie: L-a inselat sau nu pe Vincenzo?

2 comentarii

Scrie un comentariu