Tabu
lifestyle

Experiment: Cum am fost la casting pentru o reclamă

Am lucrat în publicitate timp de 3 ani, apoi am venit la Tabu și acum doi ani am avut campanie, cu spoturi și toată promovarea de rigoare. Nu m-am gândit să particip la castinguri până când prietena mea, Viorica Capdefier, mai în glumă, mai în serios mi-a propus să vin la firma ei, CDF Casting, ca să-mi fac book.

OK, m-am dus, mi s-au făcut fotografii – frontal, profil stânga/dreapta (ca în filmele cu scena pozei arestaților de la Police & stuff sau în videoclipul ,,Paparazzi’’ al lui Lady Gaga sau mai vechiul ,,It’s my life’’, cover-ul dragei de Gwen Stefani). Apoi am completat un formular cu nume, adresă, ocupație, măsuri (rochie, pantaloni, sacou, pantofi, foarte chic), număr de telefon. La o lună după, primesc telefon, primul casting. Mi-a plăcut faptul că am spus la ce oră pot ajunge și din momentul în care am intrat pe ușă am așteptat doar vreo 5 minute, timp în care am completat un nou formular, cu aceleași date – în plus, am fost întrebată dacă sunt liberă în ziua x, în care avea loc filmarea.

Apoi am intrat în camera în care mi s-au făcut pozele prima dată și din nou am pozat a la Gwen Stefani la ,,panoul de poliție’’, aici e un fundal alb. Apoi am fost filmată în timp ce mi-am spus numele, vârsta, înălțimea și cât cântăresc.
Apoi mi s-a dat să citesc un text și mi s-a explicat despre ce este vorba în reclamă (nu pot să vă spun, e confidențial), ca să înțeleg ce se vrea de la mine. Mi-am spus replica, o dată, de două ori, și gata.
A fost foarte amuzant și m-am simțit foarte bine. Mi s-a spus că voi fi sunată în maximum 2-3 zile și mi se va comunica dacă am luat proba. După 2 zile am primit vestea: nu luasem castingul. No problem.

La două luni după am fost chemată din nou, iar am completat formularul, iar poze & filmare & spus replica, de data asta am intrat pe short list, adică regizorul a ales un număr de candidate și apoi a făcut selecția selecțiilor. Iar nu m-am ,,remarcat’’.
Ieri am fost iar la casting și acum aștept răspunsul. Dacă nu îl iau nu e nicio problemă. Nu e vorba de competiție, nici de hobby, dar e fun, fun.

Dacă vrei să joci în reclame poți contacta o agenție de casting (îți dau adresa de email de la CDF: [email protected] ). Nu trebuie să arăți neapărat ca un top model, pentru că personajele din reclame sunt diferite. Nu-ți ia mult timp, din clipa în care intri pe ușă și până când termini de dat proba nu durează mai mult de 30 de minute. Åži poți câștiga și bani, în functie de bugetul fiecărui client. E confidențial, dar o pereche de pantofi chic sau o poșetă tot îți poți cumpăra din banii câștigați. În plus, cunoști oameni interesanți și nu te plictisești.
 

ARTICOLE SIMILARE

Pamela Anderson, interzisă pe aeroporturile americane

realitatea

Uite cum arată mama Mădălinei Ghenea!

Cine cumpara Ozone?

realitatea

1 comentariu

Undercover 9 August 2012 at 23:13

Poti sa te caci pe CDF.ul tau.
Capdefier asta e cea mai mare nesimtita patroana de agentie existenta la momentul de fata(care activeaza in bransa asta)
Activitatea ei este cu mult sub nivelul unei agentii de casting.
Asta gaseste numere intampaltor ii cheama la agentie si daca unul din cei 2 clienti pe care ii are anual te vor face un contract pe 4-5 luni si ea tine banii in banca ca sa ii creasca dobanda:))
Dar ce dobanda…pt cateva sute de mii (20-50 roni) lasa oamenii sa astepte juma` de an.
NU RECOMAND SA COLABORATI CU ACEASTA MZIERIE DE AGENTIE/FEMEIE. Cei vei stiau asta…nota bene cei noi.

Răspunde

Scrie un comentariu