Home > Lifestyle > Stiri > Experiment: Singura femeie de la cursul foto

Experiment: Singura femeie de la cursul foto

Când am auzit că cei de la F64 organizează cursuri de fotografie am fost în culmea fericirii.
Primul curs, ,,Nudul în fotografie’’, ținut de fotograful Cosmin Gogu, în studioul său din Strada Popa Nan 82. Două zile, sâmbătă și duminică.

Am ajuns cu întârziere, tocmai când se terminase partea de introducere în fotografia nud și se trecea la partea teoretico-practică, foarte importantă: cum se potrivesc luminile.
Am uitat să vă spun că eram singura femeie de la curs, restul de 8 ,,elevi’’ erau bărbați, foarte captivați și interesați de faptul că vor poza o femeie goală. Cred că au fost cam surprinși să vadă modelul doar topless, fata purta niște chiloți de culoare beige (și fusese machiată și coafată foarte natural înaintea ședinței foto).

Întorcându-mă la lumini, Cosmin ne-a învățat despre blendă, care uniformizează lumina, folosindu-se și la fotografiile de exterior, dar și la cele de studio. Despre lumina de contur – care poate fi redată dur sau ,,softat’’, adică moale. Am învățat că pentru volum, luminile trebuie să fie laterale iar lumina pusă de sus nuanțează frumos o fotografie portret. Cel mai mult mi-a plăcut efectul luminii calde – lumina care este așezată cu fața la perete, în spatele modelului, dar care se ,,așează’’ foarte bine și se reflectă superb asupra acesteia. Cosmin ne-a arătat inclusiv cum să surprindem modelul, mai ales la fotografiile nud, astfel încât să redăm forma brațelor și picioarelor perfect, să fie așezate în poziții estetice pentru a fi surprinse impecabil în fotografie, dar în același timp natural.

Majoritatea fotografiilor făcute la curs au fost color, eu am preferat varianta monocromă, pentru că sunt pasionată de fotografia alb-negru. Am fotografiat modelul doar în pauza de cafea, în timp ce se odihnea și se pregătea să-și mănânce sandwich-ul.
După pauză am continuat să fotografiem, fiecare individual.
A doua zi de curs a fost doar parte practică, s-a lucrat pe grupuri și recunosc că timpul a trecut atât de repede, încât nici nu am realizat când s-a terminat.
F64 organizează frecvent cursuri de fotografie. Intră pe site-ul lor, www.f64.ro pentru mai multe detalii.

Ce trebuie să mai știi:
Cursurile se țin doar în weekend, sâmbăta și duminica.
E de preferat să vii cu aparatul foto din dotare, mai ales că așa te vei obișnui cu el iar Cosmin te va învăța diverse ,,trucuri’’ și cum să-i folosești funcțiile.
Ia cu tine și o agendă, pentru că ai de luat notițe foarte utile.
Cursurile se țin într-o atmosferă foarte relaxată, dar în același timp pleci de acolo cu mult info.

Succes!


Comenteaza acest articol

Experiment: Singura femeie de la cursul foto

by realitatea   2 min
0