Tabu
Image default
lifestyle

Expo “For your eyes only” sau cum s-a născut James Bond

Până la 1 martie 2009 această clădire (Imperial War Museum), pe lângă care pun pariu că ai trecut dar nu te-a tentat să intri, găzduiește o expoziție complet dedicată „tatălui” lui James Bond, genialul Ian Fleming și, evident, lui 007!

Va fi ca într-un film, pentru că expoziția își propune să dezvăluie vizitatorului întâmplările reale care au dus la nașterea unuia dintre cei mai sexy spioni pe care i-a dat literatura.

 Fiul unui important ofițer ucis pe frontul primului război mondial, crescut de o mamă autoritară, Flemming a studiat la Eton, excelând ca elev și sportiv. In loc să îmbrățișeze o carieră diplomatică, Flemming a lucrat la început pentru Reuters, în calitate de corespondent străin. In 1939 a devenit asistentul Amiralului John Godfrey, Director al Naval Intelligence Division (NID). Locurile pe care le vizitează îl determineă să înceapă să scrie.

Practic James Bond este rodul imaginației secretarului Ian Flemming care, din spatele biroului său se lupta cu dușmanul. Incet-încet, personaje reale se transformă în protagoniștii romanelor lui Flemming: Amiralul Godfrey devine M. Daca Flemming a trăit al doilea război mondial, Bond este eroul Războiului Rece.
Prima carte din seria James Bond este publicată în 1952, în 4,750 de exemplare.
12 ani mai târziu, la moartea lui Flemming (din cauza alcoolului consumat din belșug și a tigărilor) fusseră vândute 40 de milioane de cărți din seria 007.
A rămas celebru răspunsul lui Flemming la întrebarea unui jurnalist despre cum a fost scris Casino Royale, acesta povestind: „Eram pe cale să mă însor și, ca să nu mă mai gândesc la toată afacerea asta m-am pus pe scris”.

Flemming s-a căsătorit cu Anne Rothermere în 1952, (de care se spune că era îndrăgostit ca un nebun) la puțin timp după nașterea fiului, Caspar, punând astfel capăt unei vieți de burlac petrecăreț. In cadrul expoziției veți vedea biroul la care lucra Ian Flemming , mașina sa de scris Remington, fotografii ale autorului în vila sa Jamaicană – Goldeneye, construită după propriile planuri – transformată în prezent într-una dintre cele mai luxoase case de vacanță (găsești detalii aici); în această vilă Flemming a scris 17 volume din seria James Bond.

Anii ’50 și ’60 sunt marcați de tot felul de obiecte și accesorii din primele filme – Dr. No (cu cel mai sexy James Bond, Sean Connery) – shakere pentru cocktails, ghiduri de călătorie, precum și un ceas Rolex sau o sticlă de șampanie.
Urmează apoi costume devenite célebre: costumul de baie portocaliu purtat de Halle Berry în Die Another Day; scenariile filmelor; ușa din piele capitonată a lui M.; gadgeturile célebre: un cuțit din From Russia with Love, brichete „inteligente”… Vei trece apoi prin galeria actorilor care l-au interpretat pe Agentul 007, de la Connery, Brosnan și până la Daniel Craig.

Pe 28 mai 2008 Ian Flemming ar fi împlinit 100 de ani.

7 noiembrie 2008 este data premierei ultimului James Bond și al doilea din serie în care 007 este interpretat de Daniel Craig. Deci, ce poate fi mai frumos decât o vacanță la Londra și această expoziție unicat?

ARTICOLE SIMILARE

Un clip cu o sportiva SIMPATICA FOC face inconjurul lumii!

TONCIU la PARIS s-a facut de… N-a stiut sa traga apa la WC!

Britney Spears duce o viață sănătoasă

realitatea

De prin redacție: Ce voiam să ne facem când eram mici!

realitatea

Marc Jacobs s-a logodit

realitatea

Se desparte MINDRUŢĂ? Nu!

Scrie un comentariu