Tabu
CULTURE

Expoziţiile “Being Van Gogh” și “From Monet to Kandinsky” din cadrul evenimentului “Immersive Bucharest” se prelungesc până pe 30 Iunie

București, 12 iunie 2024 – Cu mare entuziasm, la cererea publicului, anunțăm prelungirea expozitiilor de succes “Being Van Gogh” și “From Monet to Kandinsky” din cadrul evenimentului “Immersive Bucharest” cu două săptămâni, până pe data de 30 iunie 2024.

Totodată anunțăm și lansarea unei noi expoziții impresionante intitulată “Renaissance”, care va aduce în prim-plan cele mai renumite capodopere ale renașterii italiene.

Această prelungire a expoziției “Immersive Bucharest” vine ca răspuns la cererea ridicată și la entuziasmul manifestat de numeroșii vizitatori care au avut deja ocazia să trăiască aceste experiențe de neuitat. Expoziția rămâne deschisă până la sfârșitul lunii iunie, oferindu-le vizitatorilor mai mult timp pentru a explora și a descoperi aspecte fascinante ale acestor expozitii.

O selecție dintre comentariile publicului:

“Splendid! Merită, pentru suflet si minte!”

“Văzut. O foarte bună terapie pentru relaxare.”

“Le-am vizitat pe ambele! Le-am savurat! Am venit special de la Brașov ca să mă scald in imagini picturale.”

Cele trei expozitii vor rula una dupa alta în perioada 14 – 30 iunie 2024. Biletul permite accesul o singură dată pentru toate cele trei expoziții, oferind publicului o ultimă șansă de a se bucura de această experiență de neuitat, expozițiile urmând să se mute în alt oraș din Europa.

Noua expoziție multimedia “Renaissance” va debuta în aceeași locație, oferind o incursiune fascinantă în lumea Renașterii Italiene. Această expoziție prezintă lucrări a cinci artiști extraordinari, titani ai Renașterii – Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael și Titian – a căror moștenire artistică continuă să fie apreciată și studiată la nivel mondial.

Renașterea Italiană este adusă la viață într-un format multimedia modern, combinând proiecții HD, grafică animată și sunet de înalta calitate. Vizitatorii vor putea admira capodoperele acestor mari artiști într-un mod captivant și inovator, datorită tehnologiilor avansate care oferă o experiență vizuală și auditivă de neegalat.

Expoziția “Renaissance” este structurată în cinci secțiuni, fiecare dedicată artei unuia dintre cei cinci maeștri renașcentisti:

Botticelli: Creatorul care a făcut trecerea de la stilul de pictură gotic medieval la realismul umanist emergent, cunoscut pentru detaliile sale decorative și cunoștințele despre anatomia umană și perspectivă.

Leonardo da Vinci: Primul exemplu primordial al termenului de „om al Renașterii”, renumit pentru picturile sale iconice și pentru vasta sa cunoaștere în multiple domenii.

Michelangelo: Un geniu polimat, recunoscut pentru operele sale monumentale precum picturile din Capela Sixtină, sculptura David și Pietà.

Raphael: Maestru al tehnicilor artei Renașterii Înalte, cunoscut pentru claritatea, culoarea bogată și compozițiile sale grandioase.

Titian: Unul dintre cei mai mari pictori ai Renașterii, care a combinat ideile Renașterii Înalte și manierismului pentru a dezvolta un stil inovator.

Evenimentul “Immersive Bucharest” a captivat publicul oferind o experiență unică prin proiecții spectaculoase și sunet de ultimă generație. Această expoziție le-a oferit vizitatorilor oportunitatea de a viziona două expoziții imersive remarcabile: “Being Van Gogh” și “From Monet to Kandinsky”.

“Being Van Gogh” reprezintă o incursiune în viața și opera unuia dintre cei mai faimoși pictori ai tuturor timpurilor, Vincent Van Gogh. Vizitatorii sunt transportați în lumea vibrantă și emoționantă a artistului, prin proiecții HD și vocea actorului Marius Manole care au adus la viață capodoperele sale celebre, precum “Noaptea înstelată” și “Floarea-soarelui”.

 “From Monet to Kandinsky” prezintă un parcurs fascinant prin universul artei moderne, acoperind lucrările unor maeștri precum Claude Monet, Wassily Kandinsky, Edgar Degas și mulți alții. Această expoziție explorează evoluția stilurilor și tehnicilor artistice, de la impresionism la avangardism, oferind o perspectivă cuprinzătoare asupra artei moderne prin intermediul tehnologiei multimedia.

Imaginile capodoperelor sunt proiectate pe ecrane mari, amplasate într-un mod artistic inedit într-o sală multimedia uriașă de peste 750 mp, creând un spectacol uimitor care cufundă vizitatorii în lumea extraordinară a picturilor. Proiecțiile prind viață și se mișcă în ritmul muzicii, captând privitorii într-o armonie de culori și sunete.

“Camera infinită” rămâne și ea deschisă publicului oferind în continuare experiența captivantă a spațiului infinit si explorând legăturile dintre arta tradițională și cea contemporană generată de inteligența artificială, unde imagini actuale ale României sunt “pictate” de pensula lui Vincent van Gogh sau Claude Monet.

Biletele pentru cele trei expoziții sunt disponibile pe More.com și la casa de bilete de la Biblioteca Natională. Invităm toți iubitorii de artă și cultură să profite de această oportunitate unică de a explora trei expoziții excepționale, care îmbină istoria cu tehnologia modernă pentru a oferi experiențe de neuitat. Expozitiile vor rula una după alta în perioada 14 – 30 iunie 2024. Biletul permite accesul o singură dată pentru toate cele trei expozitii.

Programul de vizitare va fi zilnic între orele 11.00 și 20.00. Ultima intrare la ora 19.00

Prețurile biletelor de acces sunt următoarele:

Luni-Vineri 11:00-20:00 preț 70 lei

Sâmbătă-Duminică 11:00-20:00 preț 90 lei

Sâmbătă -Duminică VIP 11:00-20:00 preț150 lei

Grup elevi sau studenți de luni până vineri minim 10 persoane – preț 45 lei/pers

Elevi/Studenți/Pensionari (în baza documentului doveditor)- preț 50 lei

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul nostru www.events.ro sau să ne contactați la adresa de e-mail [email protected].

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE SIMILARE

Aerosmith în România!

realitatea

Dovezile că MTV Cribs a fost doar o făcătură de emisiune care a manipulat publicul tânăr

Andreea Damian

Bei Bei, ursul panda uriaș botezat de Michelle Obama s-a mutat în China

realitatea

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 94 de ani. Cum s-a sărbătorit suverana în plină pandemie

Andreea Damian

Carte: Daca într-o noapte de iarnă, un călător-¦

realitatea

CHA CHA LITIX! Episodul 34. Copiii lui Abi Talent ar putea fi săraci

Andreea Damian

Scrie un comentariu