Home > beauty > Fă o poză contrapposto pentru a părea mai atrăgătoare – zic asta chiar oamenii de știință

Fă o poză contrapposto pentru a părea mai atrăgătoare – zic asta chiar oamenii de știință

Un studiu recent arată că o poziție asimetrică a corpului uman în care linia brațelor și a umerilor contrastează cu șoldurile și picioarele – adică o postură contrapposto – te face mult mai atrăgătoare.

Cel mai bun exemplu este cel din tabloul Nașterea lui Venus, Sandro Botticelli. Autorul cercetării a spus că artiștii au intuit încă de demult că contrapposto e mult mai atractivă vizual decât o poziție dreaptă, naturală. Dansatorii se folosesc de această poziție, Instagrammerii o fac, chiar și Venus de Milo o face. Când vine vorba de reușita unei poze, se pare că singura cale prin care reușești cel mai ușor să fii mai atrăgătoare (atrăgător) este contrapposto. Acum există și cercetări care arată de ce și cum, poziția aceasta este cea mai atrăgătoare.

Experții spun că poza, care implică ca greutatea predominantă a corpului să se bazeze pe un picior, cu o ușoară răsucire în partea superioară a corpului, face ca raportul dintre talie și șold să pară mult mai redus. Iar un raport mic între talie și șold – care reflectă foarte feminina formă de clepsidră a corpului – a fost anterior legată de nivelul de atractivitate și de senzația de fertilitate și sănătate în ceea ce privește corpul femeilor.

Așa că, în timp ce cercetările au sugerat că un raport între talie și șold de 0,7 este considerat cel mai atractiv în cazul femeilor în carne și oase, studiile au sugerat că cele mai populare femei din tablouri, poze au raporturi chiar mai mici – în special o talie foarte mică – o constatare care ar putea ajuta la explicațiile unor adevărate pasiuni pentru personaje precum Betty Boop și Jessica Rabbit.

Acum cercetătorii au arătat că atât poziția unei femei, cât și unghiul din care este ea văzută pot modifica raportul aparent între talie și șold – ceea ce ar putea explica de ce poziția de contrapposto este atât de populară. Așa că, dacă vi se pare că multitudinea de filtre și alte artificii media nu vă ajută să obțineți destule like-uri nu uitați să vă folosiți de acest nou truc.

 

Articole asemanatoare
Era o tanara draguta la 17 ani. La 22, obsesia a transformat-o intr-o femeie de nerecunoscut
Jessica Biel costumată în cel mai sexi desen animat

Comenteaza acest articol

Fă o poză contrapposto pentru a părea mai atrăgătoare – zic asta chiar oamenii de știință

by realitatea   1 min
0