Tabu
Image default
CULTURESlider

Familia lui Michael Jackson despre Leaving Neverland: e un linșaj public

Familia lui Michael Jackson a descris, luni, noul documentar despre presupusul abuz sexual al vedetei asupra minorilor drept “linșaj public” și a declarat că acesta este “100% nevinovat”.

Declarația familiei Jackson a venit în urma premierei de la Festivalul de Film Sundance –  “Leaving Neverland”. În documentar, doi bărbați, în vârstă de 30 de ani, spun că s-au împrietenit cu cântărețul binecunoscutului “Thriller” și au fost abuzați sexual de el începând cu vârsta de 7 ani și 10 ani.

Documentarul a fost primit cu entuziasm la Sundance, vineri, potrivit presei prezente la eveniment. Acesta va apărea anul acesta și pe HBO. Jackson, care a murit în 2009, a fost achitat la un proces penal din California, în 2005, de acuzația de molestare a unui băiat de 13 ani, la proprietatea sa – Neverland. Lui Michael Jackson i-au supraviețuit mama sa Katherine și nouă frați, dintre care patru au fost membri ai grupului pop “The Jackson 5.”

Referindu-se la Jackson ca fiind “fratele și fiul nostru”, declarația de luni arată că familia lui a fost “furioasă că mass-media, care fără să aibă dovezi fizice a ales să creadă mărturiile a doi mincinoși în detrimentul mărturiilor a sute de familii și prieteni din întreaga lume care au petrecut timp cu Michael, mulți la Neverland și au experimentat bunătatea sa legendară și generozitatea globală”.

“Leaving Neverland” este bazat pe interviurile cu Wade Robson și James Safechuck, care descriu relațiile lor cu Jackson în detalii grafice. Revista Variety a descris documentarul de patru ore ca fiind “devastator” iar revista Rolling Stone spune că publicul de la festivalul Sundance din Utah a “rămas mut” după vizionarea acestuia.

Regizorul Dan Reed (mijloc) cu Wade Robson și James Safechuck

Atât Robson, cât și Safechuck au intentat procese împotriva proprietății lui Jackson dar ambele cazuri au fost respinse. Robson depusese chiar mărturie la procesul lui Jackson din 2005 – dar pe atunci mărturia sa era în apărarea cântărețului. Familia lui Michael Jackson a criticat, de asemenea, “Leaving Neverland” spunând că acesta este un film documentar “în mod flagrant unilateral” și lipsit de voci independente. Însă regizorul Dan Reed a spus că nu are nicio îndoială cu privire la valabilitatea poveștilor celor doi bărbați. “Dacă există ceva ce am învățat în această perioadă din istoria noastră este acest lucru: abuzul sexual este complicat, iar vocile supraviețuitorilor trebuie să fie ascultate”, a spus el într-o declarație la începutul acestei luni.

ARTICOLE SIMILARE

Campania de plantare a copacilor de pe YouTube a strâns peste 8 mil. $ în mai puțin de o săptămână

Andreea Damian

Anamaria Prodan și-a deschis o nouă afacere. Despre ce este vorba – VIDEO

Andreea Damian

Care este cea mai mare suferință a Reginei Elisabeta a II-a

Andreea Damian

Palmolive a lansat campania “Descoperă o lume plină de plăceri”

Alina Eremia isi provoaca fanii la „Vanatoarea de versuri”!

realitatea

Trucuri pentru a evita mușcăturile de țânțari

Andreea Damian

Scrie un comentariu