Home > Fashion > Fandacsia la V for Vintage

Fandacsia la V for Vintage

Despre Fandacsia
" Fandacsia este un concept de palarie "light". Sunt cateva forme care functioneaza ca aluzii ale palariilor cunoscute. Am intervenit asupra unor imagini stabile din istoria modei si am folosit ca oglinda palariile englezesti care mai mult sugereaza decat impun, am taiat apoi niste forme contemporane si am mixat traditionalele pene dezinvolte, boruri de fetru rigid si tul-uri fluide cu materiale neconventionale care isi dobandesc efervescent nobletea.

Plasticul de exemplu. Prea-maleabil si omniprezent este un citat vestimentar ironic atunci cand se poarta atasat unei palarii sub forma unei seringi sau a unei linguri electric de galbena. Imi place sa lucreze cu mesaj propunand ca iesire din centrifuga zilnica un accesoriu care poate fi persiflant la adresa uniformei urbane sau elegant intr-un fel intr-adevar pretios- ocolind locurile comune si retetele stas pe care nu le mai remarca nimeni.

Cred ca orice site, magazin, sau targ, orice montare de vitrina functioneaza ca un piedestal pe care un obiect devine vizibil dar si impune o distanta motivand o privire mai atenta. Unele obiecte, handmade sau industriale sunt insignifiante, uneori kitch si/sau amorfe, iar faptul ca sunt fotografiate si aratate uneori e mai valoros decat ele insele; obiceiul de a pune peste tot vitrine insa, face parte din nobila atitudine a omului reverentios in general. Un tip de om pe care il respect in mod special. Pentru targul V for Vintage am pregatit cateva palarii-aluzii la costume atemporale.

De fapt ceea ce cautam in piesele vintage este aceea atemporalitate, o frumusete suspendata, neerodata de timp, deasupra tendintelor, un fel de reper sau norma. Farmecul unui lucru cu poveste e amplificat de cursivitatea pe care o oferi, purtand acel obiect si adaugand inca un personaj in povestea lui- pe tine. Palariile mele sunt accesorii care fac apel la memorie, la imagini imprimate acolo- decade ale elegantei al caror sarm poate fi citat intr-un amalgam cat se poate de contemporan dar atasat istoriei modei: blugi, camasa alba, palarie cu voaleta… Va astept la V for Vintage.

Articole asemanatoare
Idei vestimentare pentru a fi mai frumoasa si atragatoare in aceasta vara
Celebritati nascute pe 1 aprilie!
Metode de relaxare si armonie la Targul 10beneficii
Solange Knowles…o nunta atipica!

Comenteaza acest articol

Fandacsia la V for Vintage

by realitatea   1 min
0