Home > Agenda > Farfurii desfiinţate şi cratiţe în insolvenţă

Farfurii desfiinţate şi cratiţe în insolvenţă

Când am primit comunicatul care anunţa noul sezon MasterChef (iată-l), am râs cinci minute fără pauză numai de sintagma de deschidere, “farfurii desfiinţate”. Nu doar de obiceiul inept al unora de a abuza de bietul verb “a desfiinţa”, până în ştiri de genul “Oana Roman desfiinţată de un taximetrist”, din care aflăm că omul a venit la comandă, a urcat Oana Roman în taxi, el a dus-o la destinaţie, iar el a constatat: “Frate, ce multă e!” Aş putea scrie lejer un text cu verbul “a desfiinţa” care se duce la CEDO să facă plângere împotriva interminabilului abuz la care e supus de presa română, iar cei de la CEDO îi râd în nas şi-i zic: “Noi suntem cu drepturile omului, nu cu drepturile verbului. Desfiinţează-te, fraiere!”

În sintagma “farfurii desfiinţate”, abuzul capătă un nou nivel al comicului. Parcă şi vezi Monitorul Oficial cu “Subsemnata Farfurie Geta, cu sediul în Sertarul al Treilea, declar pe proprie răspundere că etc.”

OK. Dincolo de asta, mi se pare extrem de amuzant faptul că, dacă până acum Dansez pentru tine era cu vedete, iar Masterchef cu plăieşi de rând – pe care, pentru premiul cel mare, îi vezi dispuşi să suporte agresivitatea celor trei bucătari antipatici, de data asta Dansez pentru tine e cu no-names (stai la câte un cuplu, te uiţi precum curca-n lemne şi te întrebi care-i vedeta) şi Masterchef cu celebrităţi.

Şi aici apare o problemă cu suspension of disbelief. Cât de credibil e că trioul de bucatari se va răsti la o vedetă care mâine le va trece pragul restaurantului, le va lăsa bacşiş, sau nu, şi le va “desfiinţa” serviciile după pofta inimii?

Articole asemanatoare
PRO TV: Cum explică directorul postului, Aleksandras Cesnavicius, măsurile brutale de azi
O vacanta cel putin ciudata!!! …MOTIVUL pentru care Esca a PĂRĂSIT pupitrul Ştirilor Pro TV
Mircea Badea ataca dur Pro TV-ul: “La ei era emisiunea P****iesc pentru tine”
Tango argentinian și hip-hop pe poduri și în fabrici

Comenteaza acest articol

Farfurii desfiinţate şi cratiţe în insolvenţă

by   1 min
0