Home > Agenda > Farmecul indiscret al infidelităţii

Farmecul indiscret al infidelităţii

Ce face un mare actor după ce îşi adjudecă un Oscar pentru rol principal? În cazul atrăgătorului Jean Dujardin, răspunsul e fără echivoc: scoate repede-repede o producţie cu un rol antitetic – sau mai multe, în acest caz – , să prevină situaţia aceea neplăcută de: “Ia uite-l, mămică, pe George Valentin! (rolul ultrapremiat din The Artist, n. r.). Nenea, unde vă este câinele?”

Aşadar, Jean Dujardin abandonează patina vintage şi revine pe ecrane cu umor, cu vervă şi cu Gilles Lellouche, într-un film care tratează cea mai de preţ comoară naţională a Franţei: promiscuitatea sexuală debordantă.

Les Infidèles (The Players pentru aceia dintre dvs. care o doresc englezeşte) este o colecţie de scurt-metraje despre diverse ipostaze ale infidelităţii masculine, regizate de – şi aici e momentul în care mă uit pe comunicatul de presă, pentru că-s mulţi. Aşadar, regizate de Emmanuelle Bercot, Fred Cavayé, Alexandre Courtes, Jean Dujardin, Michel Hazanavicius, Éric Lartigau şi Gilles Lellouche. Deci, cei doi actori, care dau veritabile recitaluri de comedie în cele mai multe dintre aceste scurt-metraje, îşi explorează şi potenţialul regizoral. Şi… oops, nu faci diferenţa între ale lor şi cele ale profesioniştilor.

Les Infidèles nu încearcă să scuze infidelitatea, dar nici s-o culpabilizeze în exces. Deşi producţia a fost acuzată de sexism, pot spune că cele care ies cel mai onorabil din fiecare poveste sunt chiar soţiile înşelate, care, ocazional, sunt mai frumoase, mai nobile şi mai demne decât partenerele de tăvăleală ad-hoc. Aşadar, au contraire, Lellouche şi Dujardin sunt cei care-şi asumă cu seninătate cele mai ridicole şi mai rizibile poziţii. Cum ar fi asta.


Foto: manhuntdaily.com

Sau asta.


Foto: manhuntdaily.com

Sau acel grup terapeutic al infidelilor anonimi, unde toate ideile preconcepute ale masculului de rând sunt luate la o băşcălie cum numai ginta latină poate produce.

Pe scurt, recomandăm acest glorios mănunchi de scurte cu toată căldura, fidelilor, infidelilor, femeilor înşelate şi aventurierelor. Veţi râde cu lacrimi şi, garantat, vă veţi regăsi pe undeva, prin zonă.

Articole asemanatoare
viața sexuală
Somnul, cheia pentru o viață sexuală satisfăcătoare
#MeToo la premiile Nobel pentru Literatură – ACUZAŢII DE HĂRŢUIRE SEXUALĂ
Du-te-mă al Deliei sperie fanii români devreme acasă: este despre sex sau mi se pare?
sex
Ce se întâmplă când nu faci sex o perioadă îndelungată

Loading...

1 Response

  1. Nautilus

    “cea mai de preţ comoară naţională a Franţei: promiscuitatea sexuală debordantă.”

    După defunctul gigel.org, fraza asta e pateu 😀

    ~Nautilus

Comenteaza acest articol

Farmecul indiscret al infidelităţii

by   1 min
1