Tabu
Image default
lifestyle

Fast and Furious 6: Desene animate pe roţi

În cea de-a şasea producţie a francizei, regizorul Justin Lin decide să părăsească aura aceea underground, de cultură stradală, a curselor cu maşini, şi-i bagă pe Vin Diesel & Co într-o intrigă de tip James Bond meets Ocean’s 11 who has already met Terminator. Efectul: ecranul e atât de plin de popor, încât, la sfârşitul serii, descoperi că maşinile sunt mai bine caracterizate decât oamenii.

Fast and Furious 6 nu are un scenariu coerent. Pe lângă diverse episoade expediate – sau de-a dreptul fuşerite s-o spunem pe şleau – de exemplu, eu n-am înţeles nici în această clipă cum s-a desfăşurat infiltrarea lui Walker, eroul blond, în închisoarea americană; apoi, o serie de acţiuni nu se susţin după atât de necesarul twist „eroina bună era de fapt aliata eroului malefic”. Dacă te gândeşti retroactiv, nu înţelegi nimic din comportamentul precedent al trădătoarei.

Fast and Furious 6 nu are personaje bine definite. Micile lor ticuri sau dorinţa de a te căsători nu-s suficiente pentru a da carne unui erou. Ştim doar că adoră să apese pe acceleraţie, au aptitudini acrobatice de supereroi, le place să spargă bani şi vor să fie iubiţi. Singurul personaj caracterizat impecabil e unul episodic, MC-ul unei licitaţii de maşini scumpe. Ăla conturează din trei replici un personaj minunat – dar e obligat să se dezbrace  şi să plece în chiloţi, pentru păcatul de a fi singurul actor adevărat din distribuţie.

Fast and Furious 6 nu are un montaj inteligibil. Sunt unele faze – urmăriri pe pod, sau urmărirea unui avion cu maşinile – montate atât de haotic, încât realmente nu reuşeşti să urmăreşti cum devine socoteala. Nemaivorbind că filmul ignoră cu seninătate cele mai elementare legi ale fizicii. Vin Diesel sare de pe un pod s-o prindă pe Michelle Rodriguez, proiectată pe un alt pod. Cei doi aterizează pe o maşină – şi nu mor. Maşina, această saltea a săracului.

Fast and Furious 6 nu are dialoguri. Cele mai multe sunt punchline-uri de o propoziţie, rostite la volan sau în timpul unui caft violent. Unele de un umor involuntar teribil.

Aşadar, Fast and Furious 6 e o jignire la adresa oricărei pretenţii cinematografice. Dar mai e ceva. E entertainment autentic; vreo trei ore de plăcere pură a adrenalinei şi a suspansului care te face să uiţi să respiri. Pentru că animalul din noi nu ştie carte.

ARTICOLE SIMILARE

Pictura si fashion urban intr-un singur show

Dorin Cocos isi reface viata dupa divortul de Udrea. Noua iubita a milionarului are 26 de ani!

Kate Winslet nu se mai desprinde de statueta Oscar – FOTO

realitatea

Daryl Hannah, arestată la Casa Albă

realitatea

Madonna: Lady GaGa mi-a copiat piesa!

realitatea

GHICI cine vine la nunta? Se impaca BASESCU si PSD? Ponta va fura mireasa la nunta EBA!

6 comentarii

goodman 23 May 2013 at 9:22

Lorenico, nu stii tu, mama, ce-i frumos.

Răspunde
Ăla care este 23 May 2013 at 11:24

Bine că citii până la capăt recenzia. Altfel, dracu’ ştie, îmi pleznea vreo venă.

Răspunde
maica stareta 23 May 2013 at 13:29

Ce sparios esti, fiule.

Răspunde
Ciprian P. 23 May 2013 at 13:38

Shut up and take my money!!! :))) Altii s-ar fi multumit sa scrie doar prima parte a recenziei. Iti multumesc pentru incheiere!

Răspunde
Filofteia 23 May 2013 at 14:06

De ce se duc oamenii la filme care e clar pentru oricine ca nu-s pentru ei?

Răspunde
lorena 23 May 2013 at 16:29

Nu te uita după tenul meu pal, sunt fana filmelor de acţiune, să ştii.

Răspunde

Scrie un comentariu