Home > Fashion > Fatima Lopez, Anthony Vaccarello şi Thimister la Paris Fashion Week

Fatima Lopez, Anthony Vaccarello şi Thimister la Paris Fashion Week

Fatima Lopez

Paris Fashion Week a debutat la primul etaj al emblematicului Tour Eiffel, cu show-ul Fatimei Lopez.
Si nici nu putea avea un start mai bun, caci designerul portughez a ales chiar simbolul national al Frantei pentru a-si proiecta colectia in capitala internationala a modei.
Pe de o parte bumbac, sifon, vinil, latex, voal, licra etc. Pe de alta parte asimetrii, origami, imprimeuri, sculptural, fluid, transparent etc. Impresia data a fost ca Fatima Lopez nu s-a putut hotari care sunt elementele care sa aduca la un numitor comun colectia, asa ca le-a folosit pe toate, lasandu-ne pe noi sa alegem ce ne place. Individual, piesele colectiei sale au o nonsalanta eleganta, ce tradeaza stradania designerului. Fapt pentru care Lopez a primit aprecierile salii, dar scurt si la obiect.
Show-ul nu s-a ridicat la inaltimea celui mai vizitat punct turistic al lumii. Si de la o asemenea altitudine, nu-i de mirare ca a batut vantul printre locurile vacante ale invitatilor. Majoritatea lor abia ca isi despachetasera bagajele ticsite cu tinutele trendy aduse de la Milano. Milano Fashion Week.

Anthony Vaccarello

http://media2.onsugar.com

Unul dintre show-urile notabile ale primei zile de fashion week este cu siguranta cel al designerului italiano-belgian, Anthony Vaccarello. Cite de la Mode et du Design a fost gazda prezentarii Vaccarello. Locatia este predestinata experimentelor creative, caci acolo se nasc cele mai inovative idei ale studetilor “de la Arte”. Si tot intr-un experiment s-a concretizat si colectia lui Vaccarello. Designerul a scapat adanc foarfeca in materiale, taiind generos decolteuri indecent de senzuale. Si daca unele piese au mai scapat, atunci Anthony si-a indreptat aceeasi mana larga inspre crapaturile rochiilor. Nici macar gravitatia nu si-a spus cuvantul. Taieturile pe un picior au urcat periculos de indraznet pana aproape de talie, transformand modele showului in adevarate feline cu mers leganat. Un exercitiu de inedite decupaje in atelier, ce se va transforma intr-un exercitiu de acerba indrazneala in fata oglinzii garderobei. Fluiditatea rochiilor monocrome a fost contrabalansata de topuri accesorizate cu rigide betele metalice, avand dublu rol: estetic si functional. In termeni de imprimeuri, designerul ne spune ca si sezonul urmator vom traim sub dictatura printului pielii de piton.

Thimister

fashionfame.com

Cum ce e mai bun se lasa la sfarsit, prezentarea Thimister a fost anuntata pentru 8PM.
Cu invitatia fluturandu-mi in mana dreapta, m-am angajat in maratonul contra cronometru al gasirii adresei. Nu ca mi-ar fi necunoscuta, dupa atatea sezoane, visez cu ochii si inchisi si deschisi Garage Turenne, una dintre cele mai populare alegeri printre designeri de a-si origaniza show-ul. N-am inteles niciodata de ce.

Bine, exceptand invocarea unei chirii mai prietenoase, Garage Turenne, dupa cum sugereaza si numele, e chiar un garaj. Cosmetizat frumos, se transforma ca prin minune intr-un catwalk de renume international. Totusi, e un simplu garaj.
Si daca tot avem rendez-vous intr-un loc atat de pretentios, invitatia spunea asa:

“Thimister
Josephus te invita pentru colectia sa Primavara/Vara MMXII, marti, 27 septembrie, la 8PM, Garage Turenne.
Rude civilizate. Asteptari mari!
Invitatie strict personala
Spala-ti parul bine inainte de participare.”

Clar? Clar! In loc de tinuta obligatorie, o programare la coafor ar fi mai de dorit. Doar ne intalnim cu “rudele civilizate” ale industriei de moda, nu cu neamurile necajite de la tara.
M-am conformat “asteptarilor mari” si dichisita ca-n reclamele pentru sampon, mi-am afisat podoaba capilara impecabila (recunosc, se mai razvratise intre timp de la maraton) in fata garajului. Prea tarziu! In loc sa intru, m-am retras imediat, caci invitatii au si napustit catre iesire. Show-ul se terminase. Deja! Dezamagita, mi-am luat coafura aranjata si-am plecat la petrecerea de lansare a revistei Mixt(e). Ar fi fost pacat se iroseasca munca hairstilistului in fata televizorului din camera de hotel.
A doua zi am verificat fotografiile colectie si nici urma de pieptanaturi ravasitoare. Josephus a mizat pe tinute conformiste, macate de brauri supradimensionate, adevarate platose contra “asteptarilor mari”.


1 Response

  1. Pingback : Fatima Lopez, Anthony Vaccarello şi Thimister la Paris Fashion Week | Elodia

Comenteaza acest articol

Fatima Lopez, Anthony Vaccarello şi Thimister la Paris Fashion Week

by realitatea   2 min
1