Tabu
Image default
lifestyle

Faust cu Angela Gheorghiu la Covent Garden, în direct la Opera Naţională

Miercuri, 28 septembrie, ora 21.00, Opera Naţională Bucureşti va fi gazda unei premiere absolute în România : prima transmisiune în direct (în condiţii HD-high definition, prin satelit) a unui spectacol de la Opera Regală din Londra (Royal Opera House – Covent Garden). Iubitorii genului liric vor avea astfel ocazia unică să vizioneze una dintre cele mai importante producţii ale prestigiosului teatru liric londonez – „FAUST” de Charles Gounod – în sala mare a Operei Naţionale Bucureşti. Accesul în sală se va face până la ora 20.45. Preţul biletului este de 45 ron.

Organizarea acestei transmisiuni în premieră a determinat schimbarea agendei de evenimente a Operei Naţionale Bucureşti şi a Casei de Licitaţii Artmark, care programaseră două licitaţii de artă, în sala mare a ONB, în zilele de 27 şi 28 septembrie. Artmark susţine proiectul iniţiat de partenerul său şi aplaudă prima transmisiune în direct a unui spectacol de operă de la prestigioasa Covent Garden din Londra, hotărând schimbarea datei pentru cea de-a doua licitaţie. Astfel, Licitaţia Anuală de Impresionism şi Postimpresionsm Românesc se reprogramează pentru joi, 29 septembrie, orele 19.30.

Pentru publicul român evenimentul va însemna de asemenea şi şansa de a se reîntâlni cu una dintre cele mai valoroase voci lirice ale lumii: soprana Angela Gheorghiu, care va interpreta rolul Margaretei. Alături de aceasta vor putea fi admiraţi: Vittorio Grigolo (Faust), René Pape (Mefisto), Michèle Losier (Siebel), Daniel Grice (Wagner) şi Dmitri Hvorostovsky (Valentin). Îşi vor da concursul corul şi orchestra de la Royal Opera House (Covent Garden). Spectacolul se va desfăşura sub bagheta dirijorului Evelino Pidò.

Capodoperă a compozitorului francez Charles Gounod, opera are la bază celebra dramă semnată de Goethe, care istoriseşte povestea doctorului Faust. Ajuns la capătul unei vieţi dedicate ştiinţei, Faust face pact cu Diavolul pentru a-şi recăpăta tinereţea şi frumuseţea, în schimbul cedării propriului său suflet. La Covent Garden prima reprezentaţie operei a avut loc în 1863, la patru ani după premiera absolută la Paris, devenind astfel rapid un spectacol favorit al publicului din perioada victoriană. În 2004, montarea de mare succes a regizorului David McVicar a readus în atenţia spectatorilor povestea luptei între bine şi rău, acţiunea fiind plasată de această dată în Paris, în perioada celui de-al doilea imperiu (1852 -1870).

Transmisiunea spectacolului prin satelit se va realiza doar în două oraşe din România: Bucureşti (la Opera Naţională Bucureşti) şi Timişoara (Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Eugen Todoran”). Biletele se pot achiziţiona la Casa de bilete a ONB, de luni până duminică, între orele 9.00 – 13.00 şi 15.00 – 19.00, respectiv la Cinema Timiş pentru manifestarea din Timişoara.

Evenimentul este primul dintr-o serie de transmisiuni care vor fi organizate la Opera Naţională Bucureşti, parteneriate ce vor implica câteva dintre cele mai importante teatre lirice din lume, ca Bolshoi Teatr, Arena di Verona, Teatrul La Fenice din Veneţia, Teatrul San Carlo din Napoli, Scala din Milano, Opera din Paris ş.a.

ONB mulţumeşte Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Casei de Licitaţii Artmark pentru susţinerea acordată în realizarea evenimentului.

ARTICOLE SIMILARE

Adriana Lima, insarcinata din nou

Dennis, pericol public! UN MOTAN a talharit un cartier intreg

Hong Kong

realitatea

Interviu imaginar cu… Whitney Houston

realitatea

Fundatia pentru copii Ronald McDonald

Bobonete si Cabral pleaca in Africa de Sud!

Scrie un comentariu