Tabu
LIFESTYLESlider

Femeia intretinuta din zilele noastre, o noua ocupatie?

Desi ne aflam in secolul XXI, femeia intretinuta inca mai exista. Se pare ca multe dintre noi nu stim ca au existat in istorie momente in care femeile au luptat pentru independenta lor si pentru dreptul de a munci, de a avea o opinie, de a fi egale cu barbatii in toate domeniile de activitate. Da, stim ca  exista tari in care aceste reguli nu se aplica in totalitate, dar nu traim intr-una dintre ele, desi cateodata privind catre femeile intretinute din jurul nostru, asa ar parea.

Nu de putine ori ne lovim in societate de anumite prejudecati formate pe baza ideii ca femeia este mai slaba decat barbatul, ca femeia nu conduce bine, nu are abilitati de leader, nu poate face x, nu poate face y si toate acestea pentru ca este femeie!?

Acest „declin” al independentei femeii poate rezulta din cauza barbatilor care poate de multe ori nu isi incurajeaza iubitele, nu au incredere in ele ori pur si simplu vor sa isi demonstreze suprematia prin intretinerea acestora, but still, femeia ar fi indicat sa ia atitudine, sa fie stapana pe viata ei, sa fie capabila sa se intretina si sa arate ca da, poate, desi e femeie.

Sunt femei care au luptat pentru noi si totusi…

Olympe de Gouges cu Déclaration des droits de la femme et de la citoyenne, Mary Wollstonecraft prin Vindication of the Rights of Woman ori Simone de Beauvoir prin The second sex sunt doar cateva dintre femeile care au luptat pentru noi femeile si totul pentru ca in ultimii ani idealul unei femei sa fie ca viitorul ei sot sa isi permita sa o intretina. That’s sad, isn’t it? Si totusi daca unei femei i s-ar aplica reguli precum cele de pe la 1600 „sa fie tinute departe de orice magistratura, de locurile de comanda, de judecati, de adunarile publice si de consilii, ca sa se ocupe doar de treburile lor femeiesti si domestice”, ar fi revoltator.

„On vacay” pe banii altcuiva!

In zilele noastre exista, asadar, doua categorii de femei: femeia independenta si acea femeie…haideti, doar o stiti… Acea femeie care se preocupa doar de cum arata, unde merge si cu cine. Intretinuta! Femeia pentru care banii conteaza, dar nu ea ii produce, femeia care nu are nicio grija, pentru ca ii poarta altcineva grijile, este femeia stresata pana peste cap dupa o zi petrecuta prin saloanele de infrumusetare, care e tot timpul „on vacay”, pentru ca fireste, este extenuata. Este femeia care afiseaza o viata perfecta si pe care, de ce sa nu recunoastem, o invidiem la un moment dat. Tot ea este si cea pentru care nu de putine ori femeile care aleg sa fie independente, care lucreaza din zori si pana-n noapte, simt la un moment dat un complex de inferioritate, frustrari, o lipsa a stimei de sine, intervenind intrebarea: „Daca totul poate fi asa simplu, eu de ce ma chinui?” Stim ca barbatii sunt atenti sau…generosi, dar sa nu le facem din asta o ocupatie.

femeia-intretinuta-din-zilele-noastre-o-noua-ocupatie2Femeia trebuie sa se rasfete singura!

Nu spunem „Zoe, fii barbata!”, ci mai degraba „Zoe, fii curajoasa!”. Femeia DA poate sa munceasca, DA poate sa conduca si DA poate sa se intretina singura! Femeia e independenta, frumoasa prin felul arata si gandeste si indispensabila unui barbat! Nu intretinuta!

The whole point ladies este ca anii vor trece, iar frumusetea va trece odata cu ei. La sfarsitul zilei ar fi indicat sa fiti stapane pe ceea ce aveti si mai important, pe ceea ce ganditi, sa nu fiti doar niste papusi frumos impachetate; sa puteti imparti cu partenerul de viata activitatile din timpul zilei si chiar sa va puteti plange dupa o zi extenuanta la serviciu. Sa construiti impreuna cu acesta multe lucruri fiind mandre de voi si de ceea ce sunteti! Nu asteptati, ci faceti!

So have some courage woman, you can do it!

ARTICOLE SIMILARE

Cine e Weleda

realitatea

El este adevaratul tata al fiului Marioarei Murarescu!

Situație îngrijorătoare: copiii petrec mai mult timp pe YouTube decât cu prietenii

Andreea Damian

Piercing-urile vedetelor intr-un loc… neobisnuit

realitatea

Ce este ortorexia și cum o recunoaștem

Andreea Damian

De ce sunt nevoiți Lidia Buble și Răzvan Simion să se revadă după ce s-au despărțit

Tabu Tabu

Scrie un comentariu