Tabu
Image default
HEALTH LIFESTYLE Slider

Femeile au nevoie de două ori mai multe toalete decât bărbații, spun experții în domeniul sănătății

Un raport oficial al experților în sănătate din Marea Britanie arată că la fiecare toaletă pentru bărbați ar trebui să existe două pentru femei. Astfel s-ar reduce timpul petrecut la coadă la toaleta pentru doamne din restaurante, de pe stadioane, de la concerte sau de la locul de muncă. O femeie așteaptă, în medie, 6 minute pentru a folosi toaleta.

Și nu doar pentru confort ar trebui să existe de două mai multe toalete pentru femei decât pentru bărbați. Raportul Societății Regale de Sănătate Publică evidențiază problemele de sănătate care pot fi cauzate sau exacerbate de lipsa toaletelor publice.

  • Mai mult de jumătate din public (56%) practică ceea ce specialiștii numesc „deshidratare deliberată”. Adică nu beau suficiente lichide doar pentru a nu fi nevoiți să folosească toaleta. Acest lucru poate provoca probleme de sănătate precum amețeli, constipație, dureri de cap și cistită;
  • Mai mult de două persoane din cinci (43%) cu afecțiuni care necesită utilizarea frecventă a toaletei, cum ar fi afecțiunile intestinale și diabetul, nu ies din casă de frică pentru că nu pot găsi o toaletă publică. Aceste persoane pot suferi de obezitate iar starea generală de sănătate le este serios afectată.

O femeie petrece aproape de două ori mai mult timp într-o toaletă decât un bărbat. Un bărbat folosește pisoarul, se spală pe mâini și iese. O femeie intră în cabină, închide ușa, are de îndepărtat haine, curăță scaunul toaletei etc. Cercetătorii au ajuns la concluzia că locurile dintr-o toaletă pentru femei trebuie dublate sau deschiderea a două toalete pentru femei la una pentru bărbați. Soluția perfectă a cercetătorilor ar fi toaletele unisex. O astfel de varianta ar presupune instalarea a două cabine la un pisoar. Ambele sexe ar putea folosi cabinele, iar timpul de așteptare s-ar micșoara cu 63%. Deci, o persoană nu ar mai aștepta la coadă 6 minute, ci doar 90 secunde.

Raportul curent este încă de 1: 1, potrivit The Independent. Și într-un sondaj efectuat de YouGov în Marea Britanie în 2017, 59% dintre femei au susținut că stau frecvent la coadă la toaletă, comparativ cu 11% dintre bărbați.

Luna trecuta, un sondaj YouGov realizat pentru o companie britanică a aratat că mai mult de jumătate de milion de elevi evită consumul de lichide în timpul orelor, astfel încât să poată evita folosirea toaletelor. Sondajul realizat pe 1.500 de elevi de liceu arată că 5% din ei nu folosesc niciodată toaleta la școală – și mai puțin de 20% (19%) spun că acest lucru se datorează faptului că toaletele nu sunt sigure. De altfel, mai mult de jumătate din subiecți au spus că evită toaletele pentru că sunt murdare, în timp ce 17% spun că se datorează faptului că sunt defecte și 12% dau vina pe lipsa hârtiei igienice sau a săpunului.

ARTICOLE SIMILARE

Iulia Albu sparge toate barierele! Uite cum s-a mai imbracat de aceasta data!

N-a fost războiul nostru – despre adevărata participare a femeilor la război

Dora Constantinovici

Ce punem pe masă de Crăciun?

Trucuri esențiale de înfrumusețare care se aplică extrem de ușor

Andreea Damian

Origami din ochelari optigami

realitatea

Cum arată cei mai atrăgători oameni din lume, potrivit științei

Andreea Damian

2 comentarii

De ce femeile au nevoie de două ori mai multe toalete decât bărbaţii - Ziare pe Net 4 June 2019 at 9:39

[…] De ce femeile au nevoie de două ori mai multe toalete decât bărbaţii, pe TABU.RO […]

Răspunde
De ce femeile au nevoie de două ori mai multe toalete decât bărbaţii - Stiri eZZ 4 June 2019 at 10:39

[…] De ce femeile au nevoie de două ori mai multe toalete decât bărbaţii, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu