Home > Lifestyle > Femeile au nevoie de vin și ciocolată pentru a trece peste o despărțire

Femeile au nevoie de vin și ciocolată pentru a trece peste o despărțire

Multe dintre femeile pe care le cunoaștem au recunoscut că atunci au inima frântă sau trec prin stări de depresie, își îneacă amarul în mâncare sau alcool. Acum oamenii de știință pot explica apariția acestui fenomen. Femeile părăsite se consolează cu ciocolată și vin pentru a compensa lipsa dragostei.

Specialiștii au descoperit că ideea de respingere în dragoste este asociată cu activitatea cerebrală care provoacă poftele. Și totul pleacă de la faptul că respectiva activitate a creierului declanșează instincte primitive de genul motivării sau supraviețuirii. La asta se adaugă, evident, gândul că femeilor oricum nu le mai pasă ce se întâmplă cu ele devreme ce alesul le-a părăsit.

Mai mult, rezultatul studiului a demonstrat un lucru și mai grav. Eșecul în dragoste duce la comportamente extreme cum ar fi obsesia față de fostul partener și urmărirea acestuia, crima sau sinuciderea. Așadar, aceste acțiuni sunt de cele mai multe ori spontane și nu premeditate. Unul dintre medicii care s-a ocupat de studiu a declarat: "Ceea ce noi am descoperit e faptul că eșecul în dragoste ne este, totuși, necesar și este natural. Prin natura noastră avem nevoie și de astfel de stări. La fel de natural este și faptul că încercăm să ne alinăm durerea găsindu-ne un alt partener".

Studiul a fost efectuat pe studentele a 15 universități. Acestea fuseseră părăsite, dar susțineau că încă sunt foarte îndrăgostite de foștii parteneri. Acestora li se arătau fotografii ale celor care le părăsiseră, iar, instantaneu, creierul trimitea semnale motivațioanale sau recompensatorii. Pe lângă acestea, aria cerebrală responsabilă de apariția poftelor devenea imediat foarte activă.

Articole asemanatoare
părul roșcat
Descoperire neaşteptată despre oamenii cu părul roșcat
cancer
Doar 1 din 10 persoane știe că această băutură poate să provoace cancer
depresie
Femeile care se trezesc devreme sunt mai puțin predispuse la depresie
Cum ne păstrăm silueta, fără a face antrenamente obositoare?

Loading...

Comenteaza acest articol

Femeile au nevoie de vin și ciocolată pentru a trece peste o despărțire

by realitatea   1 min
0