Home > Health > Femeile care nasc băieți e mai probabil să sufere de depresie postnatală, arată un nou studiu

Femeile care nasc băieți e mai probabil să sufere de depresie postnatală, arată un nou studiu

Constatarea că un copil băiat sau o naștere dificilă crește riscul depresiei postanatale oferă medicilor moduri noi pentru a identifica femeile care ar trebui să beneficieze în special de sprijin suplimentar, spun cercetătorii.

Studiul constată, de asemenea, că femeile ale căror nașteri au suferit complicații au avut cu 174% mai multe șanse de a experimenta depresia postanatală în comparație cu femeile care nu au avut complicații. Studiul nou, efectuat de Universitatea din Kent și care se concentrează pe depresia postnatală (PND) a constatat că șansele de a dezvolta această afecțiune au crescut cu până la 79% atunci când mamele au avut băieți în comparație cu cele care au născut fetițe. În general, pentru mamele care au băieți, riscul de a suferi de depresie postanatală este între 71 și 79% mai mare decât cei care au fiice.

Cercetătorii spun că aceste concluzii pot ajuta profesioniștii din domeniul sănătății să identifice și să sprijine femeile care ar putea fi mai probabil să dezvolte această formă de depresie.

Dr. Sarah Johns si Dr. Sarah Myers – care au efectuat cercetările publicate în Social Science & Medicine – au ales să evalueze dacă există într-adevăr o relație între sexul sugarilor și depresie datorită legăturii cunoscute dintre răspunsul imun inflamator și dezvoltarea simptomelor depresive. Pentru că atât gestația fetușilor masculi, cât și experiența complicațiilor de naștere au evidențiat inflamații crescute, până când această cercetare a fost efectuată, relația lor cu depresia nu erau clare.

Dr. Johns a declarat: “Depresia postnatală este o conditie care poate fi evitată și s-a demonstrat că oferirea de ajutor și sprijin suplimentar femeilor poate face mai puțin probabil ca această condiție să se dezvolte. Medicii au acum două modalități noi pentru a identifica femeile care vor trebui să beneficieze de sprijin suplimentar în primele săptămâni și chiar luni de la naștere”.

Studiul a folosit istorii reproductive ale 296 de femei. Depresia postanatală afectează mai mult de una din zece femei în decurs de un an de la naștere. Este important să solicitați ajutor cât mai curând posibil dacă credeți că ați putea fi deprimată, această condiție poate avea un impact semnificativ voastră, a copilului vostru și a familiei în general.

 

Articole asemanatoare
reguli
Reguli de etichetă modernă pe care orice doamnă trebuie să le cunoască
bianca-dragusanu-alex bodi
Cine ar putea fi rivala Biancăi Drăgușanu după divorț
femei
De ce femeile care rămân singure pentru perioade lungi de timp sunt cele mai fericite
Află mai multe despre Kakeibo: arta japoneză de a economisi bani

Femeile care nasc băieți e mai probabil să sufere de depresie postnatală, arată un nou studiu

by realitatea   1 min
1