Tabu
HEALTH Psihologie Slider

Femeile care nasc băieți e mai probabil să sufere de depresie postnatală, arată un nou studiu

Constatarea că un copil băiat sau o naștere dificilă crește riscul depresiei postanatale oferă medicilor moduri noi pentru a identifica femeile care ar trebui să beneficieze în special de sprijin suplimentar, spun cercetătorii.

Studiul constată, de asemenea, că femeile ale căror nașteri au suferit complicații au avut cu 174% mai multe șanse de a experimenta depresia postanatală în comparație cu femeile care nu au avut complicații. Studiul nou, efectuat de Universitatea din Kent și care se concentrează pe depresia postnatală (PND) a constatat că șansele de a dezvolta această afecțiune au crescut cu până la 79% atunci când mamele au avut băieți în comparație cu cele care au născut fetițe. În general, pentru mamele care au băieți, riscul de a suferi de depresie postanatală este între 71 și 79% mai mare decât cei care au fiice.

Cercetătorii spun că aceste concluzii pot ajuta profesioniștii din domeniul sănătății să identifice și să sprijine femeile care ar putea fi mai probabil să dezvolte această formă de depresie.

Dr. Sarah Johns si Dr. Sarah Myers – care au efectuat cercetările publicate în Social Science & Medicine – au ales să evalueze dacă există într-adevăr o relație între sexul sugarilor și depresie datorită legăturii cunoscute dintre răspunsul imun inflamator și dezvoltarea simptomelor depresive. Pentru că atât gestația fetușilor masculi, cât și experiența complicațiilor de naștere au evidențiat inflamații crescute, până când această cercetare a fost efectuată, relația lor cu depresia nu erau clare.

Dr. Johns a declarat: “Depresia postnatală este o conditie care poate fi evitată și s-a demonstrat că oferirea de ajutor și sprijin suplimentar femeilor poate face mai puțin probabil ca această condiție să se dezvolte. Medicii au acum două modalități noi pentru a identifica femeile care vor trebui să beneficieze de sprijin suplimentar în primele săptămâni și chiar luni de la naștere”.

Studiul a folosit istorii reproductive ale 296 de femei. Depresia postanatală afectează mai mult de una din zece femei în decurs de un an de la naștere. Este important să solicitați ajutor cât mai curând posibil dacă credeți că ați putea fi deprimată, această condiție poate avea un impact semnificativ voastră, a copilului vostru și a familiei în general.

 

ARTICOLE SIMILARE

Cea mai bună prietenă a Prințesei Diana dezvăluie adevărul despre divorțul de Charles

Andreea Damian

Top 5 mame vedete eroine din România

Tabu Tabu

Siropul care tratează răceala și curăță plămânii într-o singură zi

Andreea Damian

Afterhills se amână pentru anul viitor

Andreea Damian

Celine Dion va fi celebrată într-un film biografic

Andreea Damian

Există viață după cancer. A traversat singură Atlanticul și a doborât un record mondial

Andreea Damian

1 comentariu

STUDIU: Femeile care nasc băieți au mai multe șanse să sufere de depresie postnatală – Birfe.xyz 13 November 2018 at 0:20

[…] Constatarea că un copil băiat sau o naștere dificilă crește riscul depresiei postanatale oferă medicilor moduri noi pentru a identifica femeile care ar trebui să beneficieze în special de sprijin suplimentar, spun cercetătorii, scrie tabu.ro. […]

Răspunde

Scrie un comentariu