Home > Lifestyle > Femeile care se îmbracă sexy la festivitatea de absolvire, mai puțin competente?

Femeile care se îmbracă sexy la festivitatea de absolvire, mai puțin competente?

absolvire

Rezultatele cercetătorilor de la Universitatea din Surrey vor face multe absolvente din întreaga lume să se îndoiască de competențele lor.

Se pare că festivitatea de absolvire e crucială pentru milioane de tinere. Ziua în care termini liceul sau facultatea ar trebui să fie una dintre cele mai fericite zile din viața ta. Dar vine un grup de cercetători britanici și distruge toată fericirea cu o constatare mai degrabă misogină, cred unii. Femeile care poartă outfituri „sexy” la absolvire sunt considerate mai puțin competente. Dar ce înțeleg ei prin outfit „sexy” nu ne-am lămurit. O femeie poate fi atrăgătoare și dacă poartă pantaloni sau o rochie până la genunchi.

În cadrul studiului, participanții au evaluat 24 de femei care au absolvit de curând, bazându-se pe fotografiile acestora din ziua absolvirii. 12 dintre ele purtau ținute provocatoare, constând în rochii scurte, mulate pe corp, decoltate, și pantofi cu toc înalt. Celelalte erau îmbrăcate în pantaloni și cu sacouri.

Acestea din urmă – cele îmbrăcate „decent”, „profesional” – sunt mai susceptibile să-și găsească un loc de muncă după facultate. Femeile îmbrăcate sexy sunt considerate mai puțin competente, dar prezintă totuși un avantaj.

Totuși, teoria nu e validă atâta timp cât ea se bazează doar pe părerile unor persoane. Nu s-au luat în calcul informații cu referire la angajarea în câmpul muncii după absolvire și nici evaluările performanțelor profesionale de la locul de muncă.

„Adesea, se crede că modul în care ne îmbrăcăm reflectă personalitatea noastră, iar acest lucru poate fi valabil în cazul femeilor, având în vedere că ele sunt analizate constant pentru aspectul lor fizic. Sunt trase concluzii pripite, neadevărate despre ele, inclusiv despre inteligența și competența lor profesională”, s-a contrazis Dr. Fabio Fasoli, coordonatorul studiul, potrivit Mirror.

 


Articole asemanatoare
creier
Femeile au creierul mai tânăr decât bărbații
Știai că atunci când te machiezi te expui la 200 de substanțe chimice sintetice?
Mințite 60 de ani în legătură cu contraceptivele pentru că un bărbat a vrut să-i facă pe plac Papei
Femeile sunt la fel de bune ca bărbații la negocierea salariilor, angajatorii mint

Comenteaza acest articol

Femeile care se îmbracă sexy la festivitatea de absolvire, mai puțin competente?

by Andreea Damian   1 min
0