Home > Fără categorie > Femeile din viata lui Adrian Paunescu (FOTO)

Femeile din viata lui Adrian Paunescu (FOTO)

Fără a exagera cu nimic, putem spune că iubirile lui Adrian  Păunescu au fost, parcă, toate blestemate. Nici una dintre femeile din viata  poetului – nici soţiile, nici amantele, nici măcar presupusa fiică nelegitimă – nu a fost iertată de soartă. Libertatea vă dezvăluie azi dramele  trăite de ele.

Timişeanca Elena Grecescu a fost, potrivit unor apropiaţi ai poetului, marea  iubire a lui Adrian Păunescu. Originară din Recaş, unde era profesoară de limba  franceză, femeia l-a cunoscut pe Adrian Păunescu în 1978, în momentele lui de  glorie, pe când acesta aduna zeci de mii de oameni la spectacolele Cenaclului  Flacăra, dar şi într-o perioadă cumplită pentru ea: medicii o diagnosticaseră cu  cancer în stadiu terminal şi îi mai dăduseră doar două luni de viaţă. “Bardul” a  întâlnit- o pe Elena la o lansare de carte care a avut loc la Lugoj. De cum a  văzut-o, Păunescu s-a îndrăgostit de ea iremediabil. A adus-o la Bucureşti şi a  pus-o în legătură cu Mihai Leontopol, un geniu al medicinei din acea vreme, care  a salvat-o miraculos. Elena a mai trăit 16 ani, iar dacă nu s-ar fi reapucat de  fumat, probabil că ar mai fi fost în viaţă şi azi, susţin apropiaţi ai familiei.

Soarta a făcut ca nici familia pe care Elena Grecescu a lăsat-o în urmă să nu  fie ferită de necazuri. În timp ce cumnata acesteia nu mai are bani de chirie, fratele ei se zbate pe  patul de moarte, iar nepoata femeii riscă să rămână pe drumuri. Coşmarul  familiei Grecescu a început în 2005, când foştii proprietari au revendicat  apartamentul pe care părinţii Elenei l-au primit pe vremea comunismului. Chiar  dacă, în 1978, foştii proprietari au primit 39.000 de lei drept despăgubire,  aceştia s-au întors, după aproape 30 de ani, pentru a li se retroceda locuinţa.  Ei au obţinut de la Primărie o sentinţă definitivă, prin care au evacuat  întreaga familie – pe Valeriu, fratele Elenei, pe Mihaela, cumnata ei şi pe  fiica lor, Georgiana. Astfel, oamenii s-au trezit în stradă. De peste trei ani,  familia locuieşte cu chirie şi şi-a epuizat veniturile. Valeriu Grecescu (78 de  ani) a suferit un infarct după ce s-a văzut fără casă şi este pe patul de  moarte. “Am primit acest apartament cu ajutorul lui Adrian Păunescu.  Proprietarii nu aveau dreptul să ni-l ia, pentru că am găsit la arhive  documentul prin care au primit atunci 39.000 de lei”,

Constanţa Buzea, înşelată

Prima iubire a lui Păunescu, Constanţa Buzea, a avut mult de suferit.  Căsătoriţi la 18 ani, în 1960, cei doi şi-au încheiat mariajul în urma  infidelităţii poetului, moment în care femeia a ales să trăiască o viaţă discretă, departe de tumultul lumii. În 2009, Constanţa a decis să publice  jurnalul “Creştetul gheţarului”, în care mărturisea îndurerată: “Îşi aranjează să rămână singur în Bucureşti. Ne expediază în vacanţe lungi, ca să-şi facă de  cap”. Soţia a mai dezvăluit un episod care a rănit-o profund: “Câteva luni după naşterea Ioanei, stând noi de vorbă, încercam să-l asigur că următorul nostru  prunc o să fie băiat. Dar îi scapă o remarcă aiuritoare, că lui i se vor naşte  numai fete. Şi, fără să-i pese de efect, mi se spovedeşte cu orgoliu că e tată  şi la altă casă. Că o nebună îndrăgostită de el, măritată, i-ar fi născut  gemene. Adrian reuşise performanţa de a trăi liniştit, pendulând între două femei însărcinate, nevasta şi amanta, alăptându- i pruncii dolofani”.

Idilă şi cu poeta Ana Blandiana

Altă infidelitate, altă durere pentru Constanţa: “Într- o noapte, soseşte  acasă euforic şi gălăgios, umăr la umăr cu Nana Otilia (n.r. – combinaţie între  pseudonimul literar al Anei Blandiana şi numele ei real, Otilia Coman), vizibil  surprinsă când le-am deschis uşa… Păreau amândoi picaţi din grădina Raiului,  după izgonire… Apoi, Adrian venea acasă şi se culca pe canapea, cu spatele la  noi. Suferea. Ofta cu ochii strânşi, refăcând în minte scenele cu Nana  îmbrăţişându-se. Aşa şi-a scris cartea cu care a luat premiul. O carte ca o rană vie, pe care o cunosc şi o evit, pe care am dactilografiat-o. A scris la ea  bolnav de o lingoare ce nu se mai istovea”.

Constanţa, acum în vârstă de 71 de ani, a ieşit în public anul trecut, când şi-a îngropat fiica, pe Ioana, decedată la 44 de ani, în urma unei boli grave.

A făcut un copil, dar nu l-a recunoscut

O altă femeie care a avut de suferit din cauza  legăturii cu regretatul poet a fost Rodica Bîrlea. Deşi au avut împreună o  fiică, Adrian Păunescu nu a vrut să recunoască oficial copilul. Andreea Mihaela  Bîrlea (44 de ani), acum grefier la Tribunalul Bucureşti, povesteşte: “Eu am  avut parte de o familie fericită, care nu a negat niciodată adevărul. L-am  întâlnit pe Păunescu când aveam 10 ani. Eu am tot auzit-o pe mama că aş fi fost  fata lui. A fost o poveste de iubire petrecută într-un timp în care el nici nu  era atât de cunoscut”. Imediat după ce artistul s-a prăpădit, în 2010, ea a  hotărât că e vremea să facă parte din adevărata ei familie, aşa că a cerut la  judecătorie să se constate că e fiica lui Adrian Păunescu. Din cauza chichiţelor  juridice, procesul se află încă în faza de început. Mai întâi, ea e nevoită să dovedească faptul că tatăl din acte nu-i este tată de sânge şi abia apoi proba  ADN va lămuri dacă e sau nu copilul poetului. Această primă bătălie este încă pe  rolul instanţelor, având termen de judecată stabilit pentru luna viitoare.

Carmen Păunescu a ucis trei oameni

Poetul s-a căsătorit a doua oară, în 1990, cu Carmen, o  tânără din Hunedoara care cânta în cenaclurile lui. În 2004, în localitatea  doljeană Pieleşti, femeia a produs un accident teribil, în urma căruia au  decedat trei persoane şi care i-a adus o condamnare la trei ani cu suspendare.  Pe lângă problemele cu legea, în ultima vreme, fosta soţie a poetului se pare că are probleme şi cu banii. Ea a fost văzută ieşind dintr-o casă de amanet din  Capitală cu câteva sute de lei în mână.

Doina Aldea Teodorovici, moartă într-un accident

După Revoluţie, chiar dacă era căsătorit cu Carmen,  Adrian Păunescu a făcut o pasiune pentru cântăreaţa Doina Aldea Teodorovici,  dedicându-i poezia “Noaptea marii beţii”. La scurt timp după debutul poveştii de  iubire, în 1992, basarabeanca şi soţul ei – unii dintre cei mai cunoscuţi  militanţi ai unirii României cu Republica Moldova – îşi pierdeau viaţa într-un  cumplit accident de maşină petrecut la 50 de kilometri de Bucureşti.

Mai mult: Marea iubire a poetului Adrian Păunescu a murit de cancer – Reportaj | Libertatea.ro


Loading...

Comenteaza acest articol

Femeile din viata lui Adrian Paunescu (FOTO)

by   4 min
0