Tabu
HEALTH

Femeile, mai puțin afectate de COVID-19 decât bărbații

covid-19

Numărul bărbaților care mor de COVID-19 este mai mare decât al femeilor, iar cercetătorii au găsit explicația.

Un studiu realizat de cercetători din Statele Unite ale Americii, publicat în revista științică Nature, arată că răspunsul imunitar al femeilor și bărbaților împotriva COVID-19 ar putea fi diferit. Acesta ar putea fi explicația faptului că bărbații dezvoltă într-o măsură mai mare măsură forme mai grave ale bolii și înregistrează 60% dintre decesele provocate de COVID-19 pe plan global.

„Am descoperit că bărbaţii şi femeile dezvoltă tipuri diferite de răspunsuri imunitare pentru COVID-19”, a subliniat autoarea principală a studiului, Akiko Iwasaki, într-o înregistrare video dată publicităţii online de Universitatea Yale din Statele Unite.

Potrivit oamenilor de știință, în cazul femeilor, acțiunea limfocitelor T, celule care au funcția de a distruge celule infectate și contribuie la susținerea sistemului imunitar, a fost mai puternică, chiar și în cazul pacientelor mai în vârstă. În cazul bărbaților, un răspuns nepotrivit al acestor limfocite a dus la agravarea bolii.

O altă explicație ar fi că bărbații produc mai multe citokine decât femeile. Furtuna de citokine, frecventă în cazurile severe de COVID-19, este un răspuns inflamator al sistemului imunitar necontrolat, care duce la o fază severă a bolii și o stare critică, urmată deseori de deces.

ARTICOLE SIMILARE

Cel mai frecvent simptom al Covid-19. E mult mai des întâlnit decât febra sau tusea

Andreea Damian

Coronavirus: de ce oamenii iau tot mai multe boli grave de la animale

Andreea Damian

Coronavirus. Cât de periculoase sunt, de fapt, persoanele asimptomatice

Andreea Damian

De ce oamenii sănătoși nu ar trebui să ia zilnic aspirină pentru a preveni bolile de inimă

Andreea Damian

Rezoluții pentru sănătate în 2020 dar pe care probabil nu le vei respecta

Andreea Damian

“Daruieste timp, doneaza sange” pe 09, 10 si 11 Octombrie!

realitatea

Scrie un comentariu