Tabu
Image default
HEALTH Slider

Femeile matinale rămân însărcinate mai ușor, spun cercetătorii

Femeile matinale rămân însărcinate mai repede decât cele care se trezesc târziu, deoarece ele tind să fie mai sănătoase și mai active, potrivit ultimelor cercetări. Un studiu efectuat pe mai mult de 100 de femei a arătat că pentru „ciocârlii” este mai ușor să conceapă un copil.

Cercetătorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, au întrebat participantele la ce oră merg la somn și se trezesc a doua zi dimineață, apoi le-au ținut sub observație în timpul tratamentelor de fertilizare in vitro.

Rezultatele, prezentate la conferința anuală a Societății Britanice de Fertilizare, arată că aproape trei sferturi dintre femeile matinale (73%) au rămas însărcinate. Numai aproximativ o treime din „bufnițe” au reușit să rămână gravide, deși autorii avertizează că este nevoie de o cercetare mai amplă în această privință, care să includă un număr mai mare de femei.

Aceștia cred că „ciocârliile” pot avea șanse mai mari de a rămâne însărcinate, deoarece ele tind să fie mai sănătoase, să facă mai multe exerciții fizice și să mănânce mai sănătos.

Femeile matinale sunt protejate de depresie

Femeile care se trezesc dimineața devreme au mai puține riscuri de a suferi de depresie față de cele care dorm mult după răsăritul soarelui, relevă un studiu. Trezitul de dimineață este un semn al bunei stări de sănătate, susțin autorii unui studiu.

O echipă formată din cercetători de la Universitatea din Colorado, de la Massachusetts Institute of Technology, de la Harvard și de la Universitatea din Viena a realizat acest studiu pentru a înțelege dacă bioritmul femeilor are o legătură cu riscul de depresie.

Cercetătorii au analizat dosarele medicale a 32.470 de participante, care au fost interogate cu privire la bioritmul lor, dacă iau antidepresive ori au în istoric un diagnostic de depresie. După cei 4 ani de studiu, 2.581 de femei au dezvoltat o depresie.

Rezultatele au scos la iveală că femeile matinale prezentau un risc de depresie cu 12% mai mic decât femeile cu bioritm nocturn, indiferent dacă ambele categorii cumulau 7-8 ore de somn, cât este recomandat.

Româncele devin mame tot mai târziu

Decizia de a avea copii devine tot mai greu de luat în România, astfel că vârsta la care femeile devin mame a crescut în ultimii ani. De la 24 de ani în 2005 la 27 anul trecut. Aşa arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Deciziile care amână mărirea familiei sunt legate de planurile profesionale și felul în care creșterea unui copil vor interfera cu acestea, se arată într-un document publicat de Institutul Național de Statistică.

În România, spune INS, piața muncii rămâne încă una rigidă, în care ușurința schimbării unui loc de muncă sau posibilitățile de flexibilizare a programelor de lucru sunt încă sub nivelul altor țări europene.

 

ARTICOLE SIMILARE

Regina Rania a Iordaniei copiază stilul lui Grace Kelly. Top ținute elegante

Andreea Damian

Heidi Klum, apariție inedită alături de fiica ei de 16 ani pe coperta Vogue Germania. Ce frumoasă e Leni! FOTO

Andreea Damian

Lizzo s-a dezbrăcat din nou pe Instagram pentru a transmite un mesaj puternic

Andreea Damian

Metallica a donat 250.000 de euro pentru construcţia spitalului de oncologie pentru copii

Andreea Damian

Drama prin care trece Shania Twain. Diagnosticul îi afectează cariera

Andreea Damian

Vedetele care au curajul să poarte aceeași rochie de mai multe ori

Andreea Damian

Scrie un comentariu