Tabu
Image default
HEALTHSlider

Femeile care suferă un infarct mor inutil din cauza discriminării de gen în accesul la asistenţă medicală

Femeile care suferă un infarct mor inutil, deoarece nu reușesc să recunoască simptomele unui atac de cord și să primească aceleași îngrijiri medicale ca bărbații, spune un raport al British Heart Foundation. Timp de 10 ani, peste 8.000 de femei din Anglia și Țara Galilor au murit în urma unui atac de cord, spun experții.

Ei au adăugat că există inegalități în diagnostic, tratament și îngrijire ulterioară. „Prejudiciul inconștient limitează șansele de supraviețuire ale femeilor”, scrie în raport.

S-a constatat că din cauza unor mituri precum „bolile de inimă și atacurile de cord afectează doar bărbații” femeile nu erau conștiente de riscurile lor și încetul cu încetul au început să solicite ajutor medical. Există, de asemenea, o percepție greșită că bărbații și femeile prezintă simptome ale infarctului complet diferite. Studiile sugerează că, deși simptomele pot varia de la o persoană la alta, durerea în piept este cel mai frecvent simptom atât la bărbați, cât și la femei.

Raportul spune că și femeile mai tinere au atacuri de cord, care ar trebui luate în serios. Esther Stanhope avea 45 de ani când a făcut un atac de cord, dar spune că simptomele ei nu erau evidente. „Am avut o senzație pe parcursul a șase săptămâni. Am crezut că este stres. Am avut câteva dureri în piept, nu aș spune că erau puternice”, declară ea, potrivit BBC.

Au fost înregistrate îmbunătățiri semnificative ale modului în care sunt tratate atacurile de cord. În anii ‘60, 7 infarcturi din 10 s-au dovedit fatale în Marea Britanie. Astăzi, șapte din 10 persoane care au suferit un atac de cord vor supraviețui. „Dar femeile lipsesc”, spune dr. Sonya Babu-Narayan, director medical asociat al British Heart Foundation (BHF). „Atacurile de cord nu au fost niciodată mai tratabile. Cu toate acestea, femeile mor inutil, deoarece atacurile de cord sunt adesea văzute ca o boală a bărbatului, iar femeile nu primesc același standard de tratament ca și bărbații.”

Ea a spus că studiile au descoperit „inegalități în fiecare etapă a asistenței medicale în cazul pacientelor care au suferit un infarct și sugerează că prejudecățile inconștiente limitează șansele de supraviețuire ale acestora.

ARTICOLE SIMILARE

Moda viitorului va fi digitală și nu va fi deloc ieftină

Andreea Damian

Lanvin Fashion Show | Puterea identității într-o colecție atemporală

Andreea Damian

Durerea uriaşă trăită de actrița Adriana Trandafir: „Dacă ar ști copiii câte lacrimi am avut”

Andreea Damian

Dezvăluiri despre relația tensionată dintre Charles și Andrew. Regina a recunoscut tot!

Andreea Damian

Fii Mos Craciun pentru copiii defavorizati!

realitatea

Xerostomia | Care sunt soluțiile pentru tratarea uscăciunii gurii?

Andreea Damian

Scrie un comentariu