Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Femeile nu mai vor copii, din cauza schimbărilor climatice!

Incendiul Dixie din America, uraganul Ida, temperaturi ridicate – aceasta este doar o mică parte a dezastrelor climatice care au avut loc anul trecut. Revenind la viitor, oamenii s-ar putea aștepta la o creștere a temperaturii planetare; vor veni zile de căldură extremă la fiecare doi sau trei ani; nivelul mării va crește și el. Nu este de mirare că femeile se gândesc dacă să mai aducă mai mulți oameni în această lume care se deteriorează rapid.

De fapt, 58% dintre femei și-au ajustat planificarea familială din cauza preocupărilor legate de schimbările climatice, potrivit unui nou sondaj realizat de Modern Fertility. Aceste femei sunt îngrijorate, în special, „de lumea pe care o vor moșteni copiii [lor]”, conform rezultatelor. Unele spun că vor să aibă mai puțini copii din cauza asta.

Economia pare să fie un factor. Persoanele cu venituri mici au avut mai multe șanse să spună că plănuiesc să aibă copii mai devreme. S-ar putea ca, pe măsură ce problemele se agravează, resursele naturale să devină articole de lux, ceva pentru care cei bogați și ultrabogați nu vor trebui să-și facă griji. Alte considerații monetare: costul deplasării în urma unui dezastru climatic, precum și costul reparației sau înlocuirii proprietății distruse de următorul uragan Katrina sau incendiu.

Pentru unele femei, problemele de mediu le fac să regândească modul în care își cresc familia: mai mult de un sfert dintre respondenți spun că s-au gândit să adopte, mai degrabă decât să aibă copii biologici. Sondajul a arătat o diferență semnificativă din punct de vedere statistic între sentimentele generației Z și ale milenarilor – 32%, respectiv 25%. „Generația Z este foarte conștientă de criza climatică în moduri în care nu au fost alte generații de aceeași vârstă reproductivă”, spune Jane Van Dis, ginecolog și fondatoare a Time’s Up Healthcare. „[Generația Z vede știrile] că a nu avea un copil limitează cantitatea de carbon de care sunt responsabili personal.”

Dar aceasta este poate o greutate nedreaptă pusă pe umerii mamelor. Cu siguranță, un factor care contribuie mai mult la schimbările climatice este industria combustibililor fosili, asupra căreia părinții sau potențialii părinți au control limitat, dacă există, – sursele de energie sunt în mare măsură decise de guvern. Este clar că femeile se gândesc la propria responsabilitate: aproape 40% au spus că se simte „iresponsabile sau lipsite de etică” să continue să aducă pe lume mai mulți copii cu problemele cu care se confruntă deja planeta noastră.

ARTICOLE SIMILARE

Bei cafea de la automat? Rişti să te îmbolnăveşti grav

Aspectul vestimentar la care Brigitte Macron nu renunță niciodată

Andreea Damian

Lady Gaga și rochia antiglonț de la învestirea lui Joe Biden. Cântăreața a vorbit în premieră despre eveniment

Andreea Damian

Kanye West vrea să rivalizeze cu soția sa, Kim Kardashian și lansează o linie de cosmetice

Andreea Damian

Existența jocului de ruletă în viața tinerilor

realitatea

Brand-ul romanesc Chotronette pe catwalk in Sydney

realitatea

Scrie un comentariu