Tabu
Image default
LIFESTYLE

Femeile nu poartă ochelari ca să nu simtă urâte

Un studiu efectuat recent în Marea Britanie a dovedit că nu doar baba suferă la frumusețe, ci toate femeile. Un grup de cercetători au ajuns la concluzia că cele mai multe dintre femei preferă să-și ignore problemele de vedere pentru a nu purta ochelari . Åži asta chiar dacă au vederea extrem de slabă.

Jumătate dintre femeile chestionate de Asociația Opticienilor Britanici au recunoscut că nu poartă ochelari pentru că s-ar simți neatractive sau urâte. Prin urmare evită să poarte ochelari de vedere atunci când nu sunt în casă. Acest procent raportat la numărul de 3000 de participante la studiu înseamnă că doar în Marea Britanie 7,5 milioane de femei preferă să fie frumoase în detrimentul unei vederi sănătoase.

Cele mai dese ocazii în care femeile nu poartă ochelari sunt la muncă, la întâlniri cu iubiții, în mijloacele de transport în comun sau atunci când citesc. Medicii consideră acest fenomen ca fiind ridicol pentru că, din miile de modele de ochelari existente, orice femeie și-ar găsi o pereche care să o avantajeze. Specialiștii au felicitat vedete ca Nicole Kidman, Jessica Biel sau Drew Barrymore care poartă ochelari în public fără niciun fel de problemă și consideră că acestea ar trebui percepute ca adevărate exemple.

În același timp, doctorii le avertizează pe femeile din toată lumea că netratarea unei afecțuini a ochilor poate avea consecințe extrem de grave. Printre acestea, dureri continue de cap, amețeli, stări de greață și chiar orbirea parțială sau definitivă. 

ARTICOLE SIMILARE

Cum iti organizezi programul de exercitii cand te antrenezi acasa?

realitatea

De ce afinele sunt acoperite de o pudră albă? Secretul a fost divulgat

Andreea Damian

Nasa NICOLETA LUCIU – prima plecata de la NUNTA BIANCAI!

CNN scrie despre noua bucătărie românească pe care toată lumea trebuie să o încerce

Andreea Damian

Cum sa te bucuri de raul altuia

realitatea

Andreea Marin si Lavinia Parva – acelaşi LOOK! CINE pe CINE COPIAZĂ?

1 comentariu

copaciu_simina 16 January 2012 at 11:12

mi se pare aberant sa ai probleme cu vederea si sa nu iei masuri…undeva tot iti gasesti o pereche de ochelari cu care sa te simti in largul tau si chiar sa iti stea foarte bine

Răspunde

Scrie un comentariu