Home > Lifestyle > Fertilitatea bărbaților este în continuă scădere

Fertilitatea bărbaților este în continuă scădere

Fertilitatea bărbaților este din ce în ce mai șubredă. Un studiu efectuat de curând în Marea Britanie a dezvăluit faptul că majoritatea bărbaților cu vârste între 25 și 40 de ani sunt mult mai puțin fertili decât tații lor. De vină pentru această involuție sunt stilul de viață nesănătos, mediul înconjurător și stresul din ce în ce mai mare.

Un detaliu în plus care susține această teorie sunt cazurile, destul de frecvente în ultima perioadă, în care bărbați de peste 70 de ani au devenit părinți. Unul dintre specialiștii britanici care a cercetat acest fenomen a declarat: "Ne confruntăm cu o scădere a calității spermei. Din motive pe care nu am reușit să le depistăm în totalitate bărbații din ziua de astăzi nu sunt la fel de fertili ca cei din generațiile anterioare!".

Nu doar calitatea spermei este afectată, dar și cantitatea. Specialiștii sunt de părere că această fertilitate scăzută apare încă dinainte de nașterea bărbaților din cauza faptului că mamele trăiesc, în timpul sarcinii, într-un mediu înconjurător care nu mai este la fel de sănătos ca odinioară. În plus, alimentația și stresul sunt doi dintre factorii cei mai invocați.

Articole asemanatoare
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate
sex
Cea mai populară plajă de nudiști din Europa, în pericol din cauza turiștilor însetați de pasiune
Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto
știri medicale
Știrile medicale false ne afectează serios sănătatea

Comenteaza acest articol

Fertilitatea bărbaților este în continuă scădere

by realitatea   1 min
0