Tabu
LIFESTYLE

Fertilitatea femeilor trecute de 30 de ani scade dramatic

Viteza cu care fertilitatea femeilor scade a fost pusă în lumină de un studiu recent care calculează rezerva de ovule a unei femei de la naștere și până la menopauză. Cercetările au arătat că perioada cea mai propice unei sarcini de-a lungul vieții unei femei este între 18 și 28 de ani.

O femeie sănătoasă dispune de 2 milioane de ovule din care doar 450 ajung la maturitatea necesară apariției unei sarcini. Studiul este destul de alarmant pentru că demonstrează că femeile care au împlinit 30 de ani mai au doar 12% dintre ovule la dispoziției. Calculele sunt și mai alarmante pentru femeile trecute de 40 de ani, acestea mai dispunând de doar 3% din numărul total de ovule.

Doctor Tom Kelsey, unul dintre specialiștii care s-a ocupat de acest studiu, a atras atenția femeilor asupra acestui fapt și a adăugat că cele mai multe dintre femei nu realizează cât de mult le scad șansele de a avea copii odată cu trecerea vărstei de 30 de ani.

Studiul, efectuat pe 325 de femei, a mai arătat că alcoolul și fumatul nu daunează fertilității în cazul tinerelor cu vârsta până în 25 de ani, dar că efectul celor două vicii este extrem de nociv după această vârstă. Extrem de dăunătoare fertilității și calității ovulelor sunt și chimioterapia și radioterapia. Medicii sfătuiesc femeile care sunt nevoite să se supună unor astfel de tratamente, să-și congeleze câteva ovule sau țesut ovarian înaintea de începerea terapiei. 

ARTICOLE SIMILARE

Grapefruit – fructul paradisului

PRINTUL CHARLES divorteaza de CAMILLA / Noua aleasa este o ROMANCA?

realitatea

Holocaustul, posibilă cauză a cancerului

realitatea

Cine e iubita lui Dorian Popa! Sunt colegi de serial

Negocierea salarială: De ce noi, femeile, trebuie să vorbim mai mult despre bani

Tabu Tabu

Mergi astăzi la terasă? Uite ce ar trebui să faci!

Andreea Ditcov

Scrie un comentariu