Tabu
Image default
lifestyle

Festivalul Brazilor de Crăciun la Palatul Parlamentului

Salvați Copiii România organizează, pentru al zecelea an consecutiv, Festivalul Brazilor de Crăciun, un eveniment caritabil de amploare, prin care se asigură suport pentru copiii care trăiesc în medii sociale vulnerabile. Până în prezent, peste 10.400 de copii au beneficiat de suport pentru a putea fi reintegrați social și educațional.

Festivalul a devenit un prilej pentru a demonstra solidaritatea socială, prin donații care ajung direct și transparent la copiii incluși în programele organizației Salvați Copiii.

Designerii români au creat pentru ediția din acest an 25 de brazi inediți, care urmează a fi licitați în cadrul Galei care va avea loc pe 9 decembrie 2010, la Palatul Parlamentului. Fondurile astfel colectate vor asigura un suport necesar pentru programele de educație preșcolară, prevenire a abandonului și reintegrare școlară a copiilor din 39 de județe ale țării.

Implicarea companiilor în programe sociale este imperios necesară, pentru că foarte mulți copii se află în situație de risc. Aceasta este miza Festivalului Brazilor de Crăciun – de a face ca spijinul sponsorilor să ajungă direct la copii, cei mai vulnerabili în fața condițiilor economice precare. În decursul celor nouă ani de când organizăm Festivalul Brazilor de Crăciun, peste 10.400 de copii au beneficiat de integrare în sistemul educativ și de suport educațional, social și juridic pentru a nu abandona școala.

 

La aceasta cea de-a zecea ediție, care are loc într-un an de criză, când pericolul abandonului școlar a ajuns la cote alarmante, mizăm cu atât mai mult pe ajutorul companiilor care au înțeles importanța susținerii cauzei Salvați Copiii”, spune Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

 

Designerii implicați în proiectul Festivalul Brazilor de Crăciun 2010 sunt: Wilhelmina Arz, Ioan Nemțoi, Irina Marinescu, Lena Criveanu, Venera Arapu, Stephan Pelger, Oxette, Victoria 46, Mihaela Glăvan, Conf. Dr. Univ. Alexandru Ghilduș și Mihnea Ghilduș, Rita Mureșan, Ana Wagner, Kristina Dragomir, Agnes Toma, Cristian Samfira, Iris Åžerban, Claudia Castrase, Ingrid Vlasov, Lajos Ugron, Andreea Mușat, Rhea Costa si Malvina Cervinski, Valentin Vartosu, Scoala Internationala Mark Twain, Scoala Europeana Bucuresti, la care se alatura copiii de la Salvati Copiii.

Licitația brăduților creați special pentru cea de-a noua ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun (2009), a adunat suma de 268.000 de euro, care a contribuit la sprijinirea a peste 3.000 de copii din cele 18 centre educaționale Salvați Copiii România.

ARTICOLE SIMILARE

Hereafter – Un film aproape omorât de propriu-i început

realitatea

Sylvie Guillem la București

realitatea

Lindsay Lohan a fost condamnată la închisoare

realitatea

Jon Bon Jovi, obligat să dea socoteală polițiștilor

realitatea

Îngeri executaţi fără milă. Cine sunt copiii ucişi în masacrul din Statele Unite

Michael Jackson, regele muzicii pop, a murit

realitatea

Scrie un comentariu