Tabu
Image default
lifestyle

Festivalul de film Anonimul 2009

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, editia a VI-a, va avea loc intre 10 si 16 august 2009 la Sf. Gheorghe, in Delta Dunarii. Festivalul isi pastreaza si in 2009 atat structura sa competitionala cu lungmetraj, scurtmetraj fictiune si scurtmetraj animatie, cat si programul Eco Docs, initiat in 2007, in cadrul caruia se vor prezenta productii recente despre problemele globale cu care se confrunta astazi omenirea. Tema si titlurile din programul paralel principal al festivalului vor fi anuntate ulterior. In plus, anul acesta, Festivalul de Film ANONIMUL va relua programul dedicat filmelor romanesti – scurt si mediumetraje, documentare scurte si lungmetraje. Inceput anul trecut, mandatul selectorului Ludmila Cvikova, unul dintre selectorii Festivalului de Film de la Rotterdam, continua si in 2009.

Ludmila Cvikova va include in competitia din acest an 7 titluri care vor concura pentru Marele Premiu al Festivalului ANONIMUL – premiu acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival si care este in valoare de 3.000 USD. Titlurile din competitia de lungmetraj vor fi anuntate dupa 15 iulie 2009. Competitia de scurtmetraj cuprinde 24 de scurtmetraje de fictiune si 18 scurtmetraje de animatie care concureaza pentru: Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune, Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie si Premiul Ovidiu Bose Pastina pentru scurtmetraj acordat de Fundatia Anonimul. Fiecare din cele trei premii are o valoare de 1.000 USD.

In acest an, Festivalul de Film ANONIMUL a primit un numar total de aproape 300 de scurtmetraje de fictiune si animatie din 37 de tari. La acestea s-au adaugat un numar de 45 scurtmetraje romanesti. Inscrierile s-au deschis in februarie 2009 si s-au incheiat pe data de 8 iunie 2009. Selectia va fi facuta de criticul de film Irina Margareta Nistor si de Ludmila Cvikova care vor alege cele 24 respectiv 18 scurtmetraje din competitie. Titlurile din competitia de scurtmetraj de fictiune si animatie vor fi anuntate dupa 15 iulie 2009.

ARTICOLE SIMILARE

Farah Fawcett: “Am nevoie de o minune!”

realitatea

NICOLETA LUCIU a cheltuit 20.000 de euro in luna de miere

El este căţelul cât sticla de ojă!

CINE a picat? Notele la BAC ale vedetelor: Raducu Mazare, Madalina Pamfile, Costel Busuioc

Bryan Adams cântă la Zilele Bucureștiului

realitatea

“G.I Joe: Razbunarea” / Lansarea la cinema amanata

Scrie un comentariu