Tabu
Image default
CULTUREPEOPLESlider

Festivalul de Film de la Cannes va onora anul acesta un actor acuzat de violență domestică

Festivalul de Film de la Cannes îl va onora anul acesta pe actorul Alain Delon, oferindu-i Palme d’honneur.

Festivalul de pe Riviera Franceză va debuta astăzi (14 mai) cu un nou scandal. Organizatorii au stârnit revoltă onorând un bărbat care în trecut a pălmuit femei. Într-un interviu acordat revistei Vanity Fair din Italia, în 2013, fiul lui Delon a afirmat că tatăl său a bătut-o în așa hal pe mama sa, încât i-a rupt 8 coaste. De asemenea, el i-ar fi rupt și nasul de două ori. Delon a negat acuzațiile, spunând că: „Acestea sunt nebunii”.

Sex-simbolul anilor ‘60, supranumit și „Brigitte Bardot de sex masculin”, a declarat că a fost un „macho” cu femeile în viața sa. „Dacă o palmă este macho, da, a trebuit să fiu macho, dar am fost și pălmuit, chiar de femei!”, a mărturisit Alain Delon. Pentru aceste declarații el a fost aspru criticat de opinia publică dar și pentru că s-a alăturat Frontului Naţional rasist şi antisemit, și că a susţinut că să fii gay este „împotriva naturii”.

Deși feministele au cerut să nu fie premiat la Cannes un actor acuzat de violență domestică, un extremist de dreapta și un homofob, existând chiar și o petiție online în acest sens, Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, și-a menținut luni decizia, spunând: „Nu-i vom acorda lui Alain Delon Premiul Nobel pentru Pace. Îi oferim un Palme d’Or pentru cariera sa de actor”. Frémaux a recunoscut că Delon „a spus niște lucruri și are dreptul să-și exprime opinia, nu înseamnă că sunt de acord cu el… Evident, Festivalul de Film de la Cannes condamnă [remarcile], dar nu condamnă libertatea de exprimare”.

Starul francez va fi onorat duminică la Cannes, după mai multe tergiversări. „El a ezitat mult timp, ne-a refuzat mult timp acest Palme d’Or pentru că el crede că nu trebuie să vină la Cannes decât pentru a-i onora pe regizorii cu care a lucrat”, a explicat  Thierry Frémaux. Actorul din „Ghepardul” (Palme d’or în 1963), va primi trofeul Palme d’honneur după Jeanne Moreau, Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Clint Eastwood, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Agnès Varda şi Jean-Pierre Léaud.

 

ARTICOLE SIMILARE

Trump Jr s-a pozat cu o armă cu simbol al cruciadelor pe ea, în mijlocul tulburărilor din Orientul Mijlociu

Dora Constantinovici

Dieta, singurul aliat in lupta cu kilogramele?

realitatea

Filmul lunii august la cinema

realitatea

Licitația de Impresionism și Postimpresionism Românesc

Motor, acțiune! Încep filmările la filmul de lung metraj “Tzăndărică”. Ovidiu Lipan Țăndărică: “Născut într-o casă cu tobe, am simțit că acesta e drumul meu. Este povestea unui copil cu vise”

Tabu Tabu

Jane Fonda, arestată la Washington, în timpul unui protest față de schimbările climatice

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu