Tabu
CULTURE PEOPLE Slider

Festivalul de Film de la Cannes va onora anul acesta un actor acuzat de violență domestică

Cannes

Festivalul de Film de la Cannes îl va onora anul acesta pe actorul Alain Delon, oferindu-i Palme d’honneur.

Festivalul de pe Riviera Franceză va debuta astăzi (14 mai) cu un nou scandal. Organizatorii au stârnit revoltă onorând un bărbat care în trecut a pălmuit femei. Într-un interviu acordat revistei Vanity Fair din Italia, în 2013, fiul lui Delon a afirmat că tatăl său a bătut-o în așa hal pe mama sa, încât i-a rupt 8 coaste. De asemenea, el i-ar fi rupt și nasul de două ori. Delon a negat acuzațiile, spunând că: „Acestea sunt nebunii”.

Sex-simbolul anilor ‘60, supranumit și „Brigitte Bardot de sex masculin”, a declarat că a fost un „macho” cu femeile în viața sa. „Dacă o palmă este macho, da, a trebuit să fiu macho, dar am fost și pălmuit, chiar de femei!”, a mărturisit Alain Delon. Pentru aceste declarații el a fost aspru criticat de opinia publică dar și pentru că s-a alăturat Frontului Naţional rasist şi antisemit, și că a susţinut că să fii gay este „împotriva naturii”.

Deși feministele au cerut să nu fie premiat la Cannes un actor acuzat de violență domestică, un extremist de dreapta și un homofob, existând chiar și o petiție online în acest sens, Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, și-a menținut luni decizia, spunând: „Nu-i vom acorda lui Alain Delon Premiul Nobel pentru Pace. Îi oferim un Palme d’Or pentru cariera sa de actor”. Frémaux a recunoscut că Delon „a spus niște lucruri și are dreptul să-și exprime opinia, nu înseamnă că sunt de acord cu el… Evident, Festivalul de Film de la Cannes condamnă [remarcile], dar nu condamnă libertatea de exprimare”.

Starul francez va fi onorat duminică la Cannes, după mai multe tergiversări. „El a ezitat mult timp, ne-a refuzat mult timp acest Palme d’Or pentru că el crede că nu trebuie să vină la Cannes decât pentru a-i onora pe regizorii cu care a lucrat”, a explicat  Thierry Frémaux. Actorul din „Ghepardul” (Palme d’or în 1963), va primi trofeul Palme d’honneur după Jeanne Moreau, Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Clint Eastwood, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Agnès Varda şi Jean-Pierre Léaud.

 

ARTICOLE SIMILARE

Alina Pușcaș a avut vara asta trei vacanțe

Tabu Tabu

Sărbătoritul zilei

realitatea

Cum a ajuns „Mica sirenă” să promoveze masculinitatea toxică

Andreea Damian

Mentine-ti silueta de Paste!

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Nicki Minaj le cere rapperilor să cânte mai puțin despre politică

Andreea Damian

1 comentariu

Festivalul de Film de la Cannes va onora un actor acuzat de violență domestică - Ziare pe Net 15 May 2019 at 22:03

[…] Actor acuzat de violență domestică, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu