Tabu
Image default
CULTURESlider

Festivalul de la Cannes nu va putea avea loc în formatul original

Festivalul Internațional de Film de la Cannes nu va avea loc „în forma sa originală” anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus.

Organizatorii l-au amânat luna trecută, spunând că și-ar dori ca evenimentul să aibă loc în iunie sau iulie a acestui an. Dar într-o declarație recentă, aceștia au spus că planul acesta „nu mai este o opțiune” și că se reorganizează, după ce Franța și-a extins perioada de restricţii până pe 11 mai.

„În urma declaraţiei preşedintelui francez… suntem conştienţi că amânarea celei de-a 73-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, considerată iniţial pentru sfârşitul lui iunie-începutul lui iulie, nu mai este o opţiune valabilă. Este în mod clar dificil să presupunem că Festivalul de la Cannes va putea avea loc anul acesta în formatul original”, au precizat organizatorii într-un comunicat de presă.

„Aceştia sunt de acord că festivalul de la Cannes, un pilon esenţial al industriei cinematografice, trebuie să exploreze toate posibilităţile… astfel încât Cannes 2020 să devină realitate, într-o formă sau alta”, au adăugat aceştia fără să ofere detalii despre eventualele alternative.

Festivalul de Film de la Cannes, unul dintre cele mai mari evenimente cinematografice din lume, era programat să se desfăşoare în perioada 12-23 mai.

ARTICOLE SIMILARE

A murit tatăl lui Michael Jackson. Joe Jackson avea 89 de ani

Andreea Damian

Rapperul Kodak Black a fost condamnat la aproape patru ani de închisoare

realitatea

MNAC Live Online ⎢ Lansare „Ion Țuculescu. Reconstituirea”

Ciocîrlan

Dieta ideală după Paște. Cum dai jos kilogramele luate de Sărbători

Andreea Damian

Coronavirusul din China se transmite înainte de apariția simptomelor. Ce măsuri se recomandă

Andreea Damian

Stiai ca numele premiului Oscar a fost dat de actrita Margaret Herrick?

realitatea

Scrie un comentariu