Tabu
Image default
FASHION Slider

Festivalul de la Hyères 2021 ⎥ Un juriu de prestigiu

Festivalul de modă și fotografie de la Hyères se va desfășura, în acest an, în perioada 14 – 17 octombrie. Numele juraților și ale finaliștilor tocmai au fost anunțate în mediul digital. 

Jean-Pierre Blanc, președintele Festivalului de modă și fotografie de la Hyères tocmai a dezvăluit, în cadrul unei transmisiuni online de la Villa Noailles, difuzată live pe contul de Facebook al revistei franceze Madame Figaro, numele juraților din acest an, precum și ale finaliștilor concursului de modă, fotografie și accesorii ajuns la a 36-a ediție. 

Trei președinți de prestigiu 

Pentru a juriza cel mai vechi concurs de modă dedicat tinerilor creatori, grație căruia artiști foarte talentați precum Anthony Vaccarello de la Saint Laurent sau Julien Dossena de la Paco Rabanne au putut fi descoperiți, Jean-Pierre Blanc a desemnat-o, în aceast an, ca președinte al juriului de modă pe Louise Trotter

Stilista de origine britanică este directoarea artistică a casei Lacoste încă din 2018, asupra căreia și-a pus amprenta minimalistă, influențând masiv scena internațională a modei. 

Louise Trotter

Pentru a prezida juriul secțiunii de fotografie a festivalului a fost invitată Dominique Issermann. La momentul actual, Issermann este una dintre cele mai reputate fotografe de modă de origine franceză, recompensată cu un „Oscar” pentru fotografie de modă în 1988 și cunoscută pentru portretele sale în alb și negru în care a imortalizat mai multe staruri ale cinematografiei mondiale. 

Dominique Issermann

În cele din urmă, Christian Louboutin va fi președintele juriului care se va ocupa de secțiunea de accesorii de modă din cadrul festivalului de la Hyères. 

Louboutin este unul dintre cei mai celebri designeri de pantofi din lume, fondator al unei mărci de încălțăminte care îi poartă numele, devenită emblematică pentru talpa roșie a tuturor pantofilor săi. Creațiile sale au fost purtate, de-a lungul timpului, de personalități precum Arielle Dombasle, Dita Von Teese, Elisa Sednaoui și Farida Kelfa. 

Juriul a anunțat lista finaliștilor, câte 10 pentru fiecare categorie. Pentru a acompania aceste anunțuri, o serie de evenimente festive cu caracter artistic au fost organizate: un recital de poeme de Marie-Laure de Noailles, interpretat de actrița franceză Céleste Brunnquell; un performance marseillez de Remi Girard, Mohamed Soumah, Ibrahima Camara, Vivien Dumoutiers, Abdelkader Zenati, Amine Azira și Bassamba Camara; un cocert al compozitoarei și interpretei belgiene Claire Laffut. Toți artiștii au fost îmbrăcați în ținute Chanel și Lacoste. 

ARTICOLE SIMILARE

Transformarea sacoșei de rafie în haute couture

Andreea Damian

Street fashion: Alina

realitatea

Vedete nascute pe 8 octombrie!

realitatea

Pepe și Raluca Pastramă, decizie de ultimă oră în privința divorțului

Andreea Damian

Când trebuie să folosești șamponul de clarificare

Andreea Damian

7 sfaturi pentru un machiaj de vara reusit

realitatea

Scrie un comentariu