Tabu
Image default
lifestyle

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, între 10 și 16 august

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, editia a VI-a, va avea loc intre 10 si 16 august 2009 la Sf. Gheorghe, in Delta Dunarii. Festivalul isi pastreaza si in 2009 atat structura sa competitionala cu lungmetraj, scurtmetraj fictiune si scurtmetraj animatie, cat si programul Eco Docs, initiat in 2007, in cadrul caruia se vor prezenta productii recente despre problemele globale cu care se confrunta astazi omenirea.

Tema si titlurile din programul paralel principal al festivalului vor fi anuntate ulterior. In plus, anul acesta, Festivalul de Film ANONIMUL va relua programul dedicat filmelor romanesti – scurt si mediumetraje, documentare scurte si lungmetraje. Inceput anul trecut, mandatul selectorului Ludmila Cvikova, unul dintre selectorii Festivalului de Film de la Rotterdam, continua si in 2009. Ludmila Cvikova va include in competitia din acest an 7 titluri care vor concura pentru Marele Premiu al Festivalului ANONIMUL – premiu acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival si care este in valoare de 3.000 USD.

Titlurile din competitia de lungmetraj vor fi anuntate dupa 15 iulie 2009. Competitia de scurtmetraj cuprinde 24 de scurtmetraje de fictiune si 18 scurtmetraje de animatie care concureaza pentru: Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune, Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie si Premiul Ovidiu Bose Pastina pentru scurtmetraj acordat de Fundatia Anonimul. Fiecare din cele trei premii are o valoare de 1.000 USD. In acest an, Festivalul de Film ANONIMUL a primit un numar total de aproape 300 de scurtmetraje de fictiune si animatie din 37 de tari.

La acestea s-au adaugat un numar de 45 scurtmetraje romanesti. Inscrierile s-au deschis in februarie 2009 si s-au incheiat pe data de 8 iunie 2009. Selectia va fi facuta de criticul de film Irina Margareta Nistor si de Ludmila Cvikova care vor alege cele 24 respectiv 18 scurtmetraje din competitie. Titlurile din competitia de scurtmetraj de fictiune si animatie vor fi anuntate dupa 15 iulie 2009.

ARTICOLE SIMILARE

Răcaru prinde aripi

realitatea

A.G Billig vine la Iaşi – “Poveste de vară”

Primul videoclip filmat cu telefonul mobil, lansat în România

realitatea

EA este noua iubita a lui Connect-R!

Naomi Campbell se mărită

realitatea

Ce produse de lux sunt cu adevărat cele mai bune cadouri de Crăciun?

Cati Alexandrescu

Scrie un comentariu