Tabu
Image default
CULTURE

Festivalul Naţional de Improvizaţie revine la București

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Naţional de Improvizaţie va avea loc în perioada 16 – 19 septembrie, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti (Sala Amfiteatru) şi RECUL.

Cele trei secţiuni – Debut, Main Section şi Experimental – vor cuprinde nouă spectacole programate la TNB Sala Amfiteatru (17 – 19 septembrie), precedate de un warm-up Impro Jam la RECUL (16 septembrie). Programul festivalului este disponibil pe site-ul improfest.ro.

În premieră naţională, festivalul prezintă un spectacol realizat în urma unui open call pentru un workshop experimental sub forma unui incubator care a avut loc timp de o lună. „Lyric Hotel & SPA”, proiectul câştigător, a fost ales de Adina Maria Sandu, Joe Bill şi Adel Sudik şi va fi coordonat de Bogdan Untilă. Descrierea lui – „o farsă shakespeariană în ritm iambic, împărţită în trei acte, plină de coincidenţe, dramă şi over acting” a cucerit juriul şi va cuceri cu siguranţă şi publicul.

Revin pe scena festivalului: trupa All in cu o reinterpretare a formatului „Este acum ca niciodată” un spectacol în stil fantasy, trupa iELE şi Urban Impro cu „Stuck in the middle” şi Triton cu un muzical în stil Film Noir.

Debuturile anului vin de la Teatrul Arte dell`Anima cu un grup ambiţios de tineri actori profesionişti din Chişinău, Timişoara, Cluj şi Bucureşti coordonaţi de Mihaela Sîrbu şi The Incredible Storytellers cu „The Anatomy of a Story” jucat de o trupă nouă de improvizatori coordonată de Iulian Sfircea şi Andrei Bratu.

Festivalul Naţional de Improvizaţie aduce şi anul acesta la Bucureşti nume importante în arta improvizaţiei care vor susţine reprezentaţii şi îşi vor împărtăşi cunoştinţele cu toţi cei interesaţi să se înscrie la workshop-urile pe care le vor susţine la RECUL. Andel Sudik, actriţă improvizatoare din Statele Unite ale Americii, Andrea Lagrange Laviola, actor improvizator din Italia, Cene Hale, actor improvizator din Olanda, Ignacio Buby Grinstein, actor improvizator din Argentina şi Liron Levin, actor improvizator din Israel, vor susţine workshop-uri atât pentru începători şi publicul larg, cât şi pentru improvizatorii cu experienţă, iar în ultima seară ne vor bucura cu un spectacol complet improvizat în limba engleză.

Bilete și program

Potrivit organizatorilor, biletele pot fi achiziţionate de pe platforma Eventbook – atât pentru spectacolele de la TNB, cât şi pentru vizionarea online. Accesul la Impro Jam este gratuit, în baza unei rezervări online.

Preţul unui abonament pentru toate spectacolele de la TNB (17 – 19 septembrie) este de 150 lei. Preţul unui bilet/ spectacol este de 40 lei, iar biletul pentru vizionarea online costă 20 de lei. Preţul unui abonamente de o zi (pentru 17, 18 sau 19 septembrie) este de 60 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

Astronautele Nasa sunt pregătite pentru prima ieșire a unei echipe exclusiv feminină

realitatea

Casting Bucharest Fashion Week la Iasi

realitatea

RECENZIE: Singura poveste se poate spune doar atunci când vrei să închizi ușa

Dora Constantinovici

Fructul oprit de la Antena 1 a fost oprit de tot din cauza plagiatului

Dora Constantinovici

SAGA Festival debutează pe cea mai mare scenă din România

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu