Tabu
Image default
CULTURE

Festivalul Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache a ajuns la cea de-a III-a ediție

Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache în parteneriat cu Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra organizează în intervalul 14 -17 septembrie, cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache.

Zece trupe, opt studenți, trei piese de teatru, un recital de muzică și poezie, un workshop de teatru – dans și nu în ultimul rând filmul biografic „Regele Scamator. Ștefan Iordache” vor umple cu emoție zilele festivalului.

În deschiderea festivalului, pe 14 septembrie, la ora 19:00, în Recitalul de poezie și muzică „De la Eminescu la Nichita”, vor fi pe scena sălii Liviu Ciulei a Teatrului Municipal Lucia Sturdza Bulandra: Maia Morgenstern, Anca Sigartău, Marius Bodochi și Mircea Rusu, acompaniați instrumental de Mihai Murariu la pian și Mihai Pintenaru la clarinet.

În cea de a doua zi a festivalului, începând cu ora 19:00, este pusă în scenă piesa „Fluturii sunt liberi”, în regia prof. univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner, iar în distribuție sunt studenții Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași.

Pe 16 septembrie, ora 19:00, pe scena sălii Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra va fi pus în scenă spectacolul „Hoții”, în regia conf. univ. dr. Anca Bradu, cu participarea extraordinară a lui Marian Râlea, alături de studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale.

Cum fără talent nu ajungi la meseria de actor și fără disciplină nu poți să o practici, în ultima zi a festivalului, începând cu ora 17:00, începe Festivitatea de premiere a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache.

„Jungla Tévé”, în regia lui Gigi Căciuleanu este spectacolul cu care se încheie festivalul și începe la ora 18:00, din distribuție făcând parte actorii Lari Giorgesc și Alina Petrică.

Teatrul Bulandra, înființat în jurul personalității remarcabile a Luciei Sturdza Bulandra, teatru membru al Uniunii Teatrelor din Europa, este gazda Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache, ediția a III a.

Programul întregului festival poate fi accesat pe site-ul https://cultural5.ro.

ARTICOLE SIMILARE

O CRIMINALA in topul celor mai SEXY femei din lume!

Veste bună de Crăciun: Papa anulează regula „secretului pontifical” în cazurile de abuz sexual

realitatea

Povestea de pe noptiera mea: Jose Samarago, Eseu despre orbire

realitatea

Val de plângeri după ce Shakira şi Jennifer Lopez au făcut un show „erotic” la Super Bowl

Andreea Damian

Sanatate si frumusete pentru tine si familia ta

realitatea

Politician roman implicat intr-o tentativa de SINUCIDERE a unei rude

Scrie un comentariu