Tabu
Image default
CULTURE

Fibra naturală din gemuri și jeleuri previne răspândirea cancerului

Pectina, un ingredient de bază din gemuri și jeleuri, previne răspândirea cancerului, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Institutul Britanic de Cercetare a Alimentelor, publicat de presa britanică de specialitate.

Fibră naturală din compoziția fructelor și legumelor, pectina este folosită ca agent de gelifiere în prepararea alimentelor procesate. Cercetările au arătat că, în condiții potrivite, pectina eliberează un fragment molecular cu proprietăți anticancerigene. Tratamentele folosite de industria alimentară pentru a modifica pectina ajută la eliberarea fragmentului molecular identificat.

Alte studii au demonstrat că, în cazul cancerului de prostată, celulele canceroase  pot fi distruse în proporție de 40% cu ajutorul pectinei. De asemenea, studii făcute pe cobai au demonstrat eficacitatea acestei fibre în lupta împotriva cancerului pulmonar sau de colon. Peste 35.000 de tone de pectină sunt produse anual la nivel mondial, aceasta fiind folosită la producerea de iaurturi, băuturi pe bază de lapte, creme pentru produsele de patiserie, gemuri și jeleuri.

ARTICOLE SIMILARE

Nouvelle Vague – Post Punk a la francaise

realitatea

Netflix va cheltui mai mult de 17 miliarde de dolari pentru conținut – în 2020

realitatea

Teatru, dans şi muzică în #cartier | Departe de centru, Aproape de oameni

Andreea Damian

Sfaturi (simple) pentru a evita certurile politice de la masa de Crăciun și Revelion

realitatea

Ocean Cleanup a colectat pentru prima dată deșeuri din plastic în Oceanul Pacific

Andreea Damian

CHA CHA LITIX! Episodul 52. Nici cămătăria nu mai e ce a fost

Andreea Damian

Scrie un comentariu