Home > Agenda > Fiica lui Bruce Lee, furioasă pentru modul în care e caricaturizat tatăl ei în filmul lui Tarantino

Fiica lui Bruce Lee, furioasă pentru modul în care e caricaturizat tatăl ei în filmul lui Tarantino

Bruce Lee

Shannon Lee, fiica lui Bruce Lee, l-a criticat pe Quentin Tarantino, pentru modul în care l-a portretizat pe tatăl ei în filmul Once Upon a Time in Hollywood.

Shannon Lee

„Bruce Lee seamănă cu un imbecil arogant, plin de aere, nu cu un om care a luptat de trei ori mai mult decât alţii pentru a obţine ceea ce ei au primit pe tavă. A fost foarte trist la cinematograf, unde oamenii au râs de tata”, a declarat fiica regretatului Bruce Lee.

Bruce Lee, care a murit în 1973, a cunoscut faima la începutul anilor ’70 printr-un șir de filme cu arte marțiale, după ani în care a încercat să ajungă la Hollywood. Shannon Lee crede că Tarantino l-a transformat pe tatăl ei – portretizat de actorul Mike Moh – într-o „caricatură”.

Personajul lui Bruce Lee îl provoacă pe Cliff Bott, un cascador, interpretat de Brad Pitt, să se lupte și scena e comică. Dar se antrenează şi cu actriţa Sharon Tate (interpretată de Margo Robbie). Potrivit Shannon Lee, Bruce – un formator al multor figuri hollywoodiene, inclusiv Steve McQueen, Roman Polanski și Sharon Tate – a evitat să se lupte cu oameni care nu erau experți în arte marțiale. „[Dar] aici, el este cel arogant care îl provoacă la bătaie pe Brad Pitt”, spune ea.

„Pot înțelege toate raționamentele din spatele a ceea ce este prezentat în film. Am înțeles că cele două personaje principale sunt antieroi și îşi imaginează un soi de răzbunare… şi explorează o perioadă marcată de rasism şi marginalizare”, a declarat Shannon. „Am înţeles că au vrut să-l transforme pe Brad Pitt în acest personaj care reuşeşte să-l bată pe Bruce Lee. Dar nu era nevoie să-l trateze aşa cum a făcut Hollywood-ul cel „alb” în timpul vieţii”, mai spune ea.

Quentin Tarantino l-a admirat foarte mult pe Bruce Lee, mai ales că a îmbrăcat-o pe Uma Thurman într-o replică a salopetei galbene a lui Lee în filmul său Kill Bill.

Shannon Lee este președintele Fundației Bruce Lee, CEO al Bruce Lee Entertainment și este din 2019 producător executiv în cadrul emisiunii TV Warrior.

Articole asemanatoare
quentin tarantino
Quentin Tarantino a devenit tată pentru prima oară
Fiica lui Bruce Lee dă în judecată un fast-food chinez pentru utilizarea imaginii tatălui său
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino și Uma Thurman au îngropat securea războiului după 15 ani
Once Upon a Time in Hollywood
Once Upon a Time in Hollywood va fi relansat cu scene suplimentare

Fiica lui Bruce Lee, furioasă pentru modul în care e caricaturizat tatăl ei în filmul lui Tarantino

by Andreea Damian   1 min
2