Tabu
Image default
CULTURE Slider

Filarmonica din Viena ⎥ Aplauze virtuale la concertul de Anul Nou

De Anul Nou, Filarmonica din Viena îi invită pe iubitorii de muzică clasică la un eveniment inedit. Tradiționalul concert al orchestrei vieneze, care are loc pe 1 ianuarie încă din 1939, va fi difuzat online. O aplicație de telefon le va permite spectatorilor să-și înregistreze aplauzele. 

O nouă premieră pandemică. Pentru prima dată în istoria Filarmonicii din Viena, concertul tradițional din ziua de Anul Nou se va desfășura fără spectatori în sala de la Musikverein. 

Aplicația de aplauze

Organizatorii evenimentului au găsit o soluție ingenioasă pentru a aduce publicul mai aproape de muzicieni. Concertul va putea fi urmărit în regim de live streaming, iar grație unei aplicații, spectatorii vor avea posibilitatea să-și înregistreze aplauzele, acestea fiind integrate în spectacol în momentele-cheie. 

Totodată, aceeași platformă virtuală le va permite participanților să se fotografieze. Portretele lor vor apărea în timpul difuzării concertului atât online, cât și la televizor. 

Mai multe informații despre eveniment aici: ORF

Fără bal, doar la spital

Cu toate acestea, celebrul Bal de la Opera din Viena, organizat anual în luna februarie, nu va mai avea loc în 2021 din cauza pandemiei, conform anunțului făcut miercuri de guvernul austriac. 

Din 1956, evenimentul nu a mai fost anulat decât o dată, în 1991, în timpul Războiului din Golf. Balul de la Opera din Viena este unul dintre cele mai așteptate evenimente mondene la care participă, deopotrivă, elite politice, economice și artistice din spațiul european și nu numai. 

„Evenimentul necesită o lungă perioadă de pregătiri, iar pentru moment, nu putem spune că va fi posibil să întâmpinăm 7 000 de persoane.”, a declarat, în septembrie, Andrea Mayer, Secretarul de Stat al Ministerului Culturii.

ARTICOLE SIMILARE

Paris Hilton a scos o piesă nouă despre fundul unei Kardashian căci restul subiectelor se epuizaseră

realitatea

Interviu Exclusiv! Randi a pierdut o vacanță exotică în Thailanda din cauza CoVid19

Tabu Tabu

De ce se teme prinţul Harry de bunica sa, regina Elisabeta a II-a, când o întâlnește

Andreea Damian

A fi sau a nu fi “entre les murs”

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

EBOLA: Romania in alerta! Maladia se apropie de granitele noastre!

Scrie un comentariu