Home > Agenda > Filme cu și despre mâncare la MTR

Filme cu și despre mâncare la MTR

Asociația Culturală Control N invită publicul bucureștean să “guste” filme cu și despre mâncare. 20 de scurt metraje, din cadrul proiectul A Matter of Taste / O chestiune de gust, vor fi prezentate în premieră în România, la Muzeul Å¢ăranului Român și la Târgul Å¢ăranului, printre preparate speciale de la Marginea Sibiului și Tălmăcel. 

A Matter of Taste este un proiect audiovizual, organizat de NISI MASA, care unește mâncarea, gustul și filmul. Proiectul a fost conceput cu scopul de a atrage atenția publicului european asupra schimbărilor obiceiurilor culinare și, cel mai important, asupra felului în care aceste schimbări se leagă direct de varietatea culturală.

Astfel, în urma unui concurs în care au fost înscrise câteva sute de scurt metraje din întreaga Europă, au fost atent selecționate 20 de filme, documentare și de ficțiune, ale căror teme și subiecte tratează una din cele trei categorii ale concursului: A Matter of Taste (O chestiune de gust) – atitudinea și valorile pe care le avem față de mâncare; Table Manners (Maniere la masa) – circumstanțele în care mâncăm, de unde ne procurăm mâncarea și cât de sănătoasă e ea si Lands of Plenty (Belsugul Pamantului) – influențele globalizării în ceea ce privește producția de mâncare și consecințele asupra mediului și a oamenilor.

Cei 20 de cineaști finaliști vor participa la Festivalul de Film de la Lago (Italia, 24-31 iulie 2009) pentru a-și prezenta filmele și pentru a asista la un program de 5 zile, compus din proiecții de filme de scurt și lung metraj, dezbateri și evenimente culinare speciale. În ultima zi a festivalului, va fi anunțat cel mai bun film din cadrul proiectului A Matter of Taste.

Articole asemanatoare
Târgul de Florii la MÅ¢R
Târg cu bunătăți la MTR
Târg de antichități românești la MTR
Să mergi la Zilele Filmului mexican

Comenteaza acest articol

Filme cu și despre mâncare la MTR

by realitatea   1 min
0