Tabu
CULTURE Slider

Filmele horror celebre pentru legătura lor cu România, vampiri și mai nou, demoni

Poate cel mai celebru film de groază al cărui acțiune se petrece în România este Dracula, regizat și produs de Francis Ford Coppola, după romanul cu același nume al lui Bram Stoker. Dracula a apărut în 1992 cu Gary Oldman în rolul contelui Dracula, Winona Ryder – Mina Harker, Anthony Hopkins – Abraham Van Helsing și Keanu Reeves în rolul lui Jonathan Harker. Filmul a realizat încasări de 216 milioane de dolari doar în primul an de difuzare.

Povestea începe cu întoarcerea lui Dracula, membru al Ordinului Dragonului, dintr-o victorie împotriva turcilor și care descoperă că soția sa, Elisabeta, s-a sinucis după ce a primit un mesaj fals despre moartea soțului ei. Filmul continuă cu excursia avocatului Jonathan Harker care a venit de la Londra pentru a-l sfătui pe Dracula în investiții imobiliare. Dracula se îndrăgostește de logodnica lui Jonathan despre care crede că este reîncarnarea soției sale decedate, Elisabeta.

Pe lista filmelor horror celebre care au legătură cu România este The Twilight Saga – Breaking Dawn Partea 2 regizat de Bill Condon și bazat pe romanul Breaking Dawn de Stephenie Meyer. Apărut în 2012, cu Kristen Stewart în rolul Isabella “Bella” Cullen, Robert Pattinson – Edward Cullen, Taylor Lautner – Jacob Black, Dakota Fanning – Jane, etc. În această ultimă parte a seriei Twilight Saga, apar 2 membri fondatori ai familiei de vampiri români, Vladimir și Ștefan, clanul inamic al Volturilor. Povestea celor doi a fost inspirată de legenda lui Vlad Tepes, desigur. Filmul arată că familia lui Vladimir a fost odată cea mai puternică, dar când Volturii s-au ridicat la putere, au învins și au ucis 10 membri din familia românilor. Încasări în primul an? Doar 832 de milioane de dolari.

Alte două filme iubite mai ales de copii, cu acțiunea în zilele noastre, Hotel Transylvania și Hotel Transylvania 2 sunt și ele cu și despre România. Ambele sunt filme americane animate 3D – produse de Sony Pictures. Hotel Transylvania spune povestea contelui Dracula, proprietarul unui hotel numit Hotel Transylvania. Acesta este singurul hotel special amenajat pentru toți monstrii lumii. Dracula îi invită pe câțiva prieteni la ziua de naștere a fiicei lui. La un moment dat, la hotel, apare un călător de 21 de ani pe nume Jonathan (american) care schimbă întregul curs de evenimente. În fine, a prins atât de mult încât a realizat aproape 400 de milioane de dolari.

Hotel Transylvania 2 continuă povestea din primul film și salută un nou membru – Dennis – primul copil al lui Mavis și al lui Jonathan. Copilul este jumătate vampir și jumătate om. Practic… are două cetățenii. Și încasări de aproape 500 de milioane de dolari.

În prezent, New Line pune la cale lansarea a cel puțin trei noi filme legate de filmul lui James Wan din 2013 – The Conjuring. De fapt, printre fanii filmelor de groază se vorbește despre Universul Conjuring căci din această categorie fac parte toate filmele cu acest nume (vreo trei la număr), cele din seria Annabelle (iar în număr de trei) și proaspătul apărut The Nun. The Nun a fost lansat în w-endul care tocmai a trecut și deși este un film cu un buget mediu a reușit să aducă 131 de milioane de dolari casei de producție – încă de la debut.

Și da, acțiunea filmului se petrece tot în România. Doar că nu mai are legătură cu Dracula și cu Vlad Țepeș ci cu demonul Valak (ce nume surprinzător) care se mută la o mănăstire românească în 1952. Demonul Valak este personajul principal (rău) al filmului, arată ca în The Conjuring 2, o fantomă cu gânduri deloc pașnice care locuiește în corpul unei călugărițe. În alte roluri principale se află: Taissa Farminga (sora Irene), Ingrid Bisu (sora Oana), Demián Bichir (călugăr) și mulți alții. Regia este semnată de Corin Hardy.

ARTICOLE SIMILARE

Fanii lui Trump, seduşi de matrimoniale pe Trump.dating

Dora Constantinovici

Această poșetă minusculă este noua senzație în 2019

Andreea Damian

Cum mâncăm curat – ghid complet pentru începători

Andreea Damian

Presiune uriașă pe Facebook pentru a închide grupurile de anti-vaccinişti

Andreea Damian

Bill Cosby – între trei și zece ani de închisoare în procesul #MeToo

realitatea

Celebritati nascute pe 23 martie!

realitatea

Scrie un comentariu