Home > Agenda > Filmul documentar despre viața lui Michael Schumacher de la Formula 1 e aproape gata

Filmul documentar despre viața lui Michael Schumacher de la Formula 1 e aproape gata

Primul documentar oficial despre legenda cursei de Formula 1, Michael Schumacher, se află în fazele finale ale producției, cu regizorii germani Michael Wech și Hanns-Bruno Kammertöns.

“Schumacher” va spune povestea starului Formula 1. El este singurul șofer din istorie care a câștigat șapte Campionate Mondiale de Formula 1. Cinci dintre acestea au fost câștigate consecutiv cu Schumacher din partea echipei Ferrari.

Șoferul german este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni șoferi de Formula 1 din toate timpurile. S-a retras în 2012 iar în 2013, a suferit răni severe la cap într-un accident de schi care la lăsat într-o comă indusă timp de șase luni, din care încă se mai recuperează. Familia Formula 1 susține filmul. Vor fi interviuri rare și imagini de arhivă care nu au fost văzute niciodată. Filmul se preconizează că va fi lansat  de ziua de naștere a lui Schumacher și cu ocazia celei a 25-a aniversări a primei sale victorii la Campionatul Mondial.

Vor fi interviuri cu familia campionului de curse, cu tovarășii și competitorii lui sportivi, care îl vor descrie pe Schumacher drept fiind șoferul nemilos al Formula 1, copilul ambițios, mecanicul perfecționist și  omul familist din spatele legendei. Sabine Kehm, vorbind în numele familiei lui Schumacher, a declarat că “cariera sa remarcabilă merită să fie sărbătorită”. Ea a adăugat: “Suntem bucuroși că acest film va fi în mâinile unor profesioniști atât de ambițioși și sensibili”. Cineastul Wech a mai realizat documentare despre politicienii Gerhard Schröder și Marine Le Pen. Kammertöns este editorul senior al ziarului săptămânal Hamburg, Die Zeit, și a lucrat la documentarele TV pentru ARD și Arte. Împreună, au lucrat la proiecte precum “Boris Becker: Der Spieler”.

“Schumacher” va apărea la festivalul de la Cannes acolo unde un alt documentar foarte așteptat  – “Maradona” va avea premieră în prezența starul de fotbal Diego Maradona.

Articole asemanatoare
Cannes
Cannes transformă copiii vedetelor în VIP-uri. Ce surpriză le-a pregătit organizatorii
Cannes
Festivalul de Film de la Cannes va onora anul acesta un actor acuzat de violență domestică
catrinel menghia
Catrinel Menghia face furori la Cannes. Iată cele mai spectaculoase ținute!
John Travolta a dansat pe scenă lângă 50 Cent la Cannes

Comenteaza acest articol

Filmul documentar despre viața lui Michael Schumacher de la Formula 1 e aproape gata

by realitatea   1 min
0