Home > Agenda > Filmul Joker va avea o continuare

Filmul Joker va avea o continuare

joker

O continuare a lungmetrajului Joker este în pregătire la Hollywood. Tod Phillips este în negocieri pentru a-și relua rolul de regizor, dar și de scenarist, alături de Scott Silver, pentru această continuare.

Joker a devenit recent primul film nerecomandat minorilor cu vârsta sub 17 ani ce a depăşit pragul de încasări de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial.

Joker a fost al patrulea titlu din universul DC care a trecut pragul de încasări de 1 miliard de dolari, alături de Aquaman (2018, 1,15 miliarde de dolari), Cavalerul Negru: Legenda renaște/ The Dark Knight Rises (2012, 1,08 miliarde de dolari) și Cavalerul Negru/ The Dark Knight (2008, 1 miliard de dolari). Însă bugetul său de 60 de milioane de dolari este mult mai mic comparativ cu bugetele de producţie ale altor adaptări cinematografice inspirate din universul benzilor desenate.Criticii sunt aproape siguri că filmul va genera profituri de peste 500 de milioane de dolari (Warners are o contibuție de 50%, în timp ce Village Roadshow și Bron Studios 25% fiecare).

Cu Joaquin Phoenix în rolul principal, filmul a fost criticat că ar fi prea violent, iar anumite voci au susţinut că ar trebui interzis. Temerile legate de eventuali imitatori ai personajului principal au adus măsuri de securitate speciale în cinematografe. Cu toate acestea, lungmetrajul a primit premiul Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia 2019 și este cotat cu mari șanse pentru o nominalizare la Oscar 2020.

Phillips le-a sugerat fanilor care sunt originile lui Bruce Wayne (Batman) – o scrisoare scrisă de mama lui Arthur Fleck, aka Joker, indică faptul că cei doi sunt frați vitregi. Dar Penny Fleck nu ar fi putut spune adevărul. Totuși, nu va explora originile lui Batman. Această sarcină îi revine lui Matt Reeves, regizorul lui Batman cu Robert Pattinson în rol principal și care va avea premiera pe 25 iunie 2021.

Articole asemanatoare
Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix aduce un omagiu „actorului său preferat, Heath Ledger”, în discursul de la Premiile SAG 2020
Donald Trump
Trump a vizionat Joker la Casa Albă şi a fost foarte încântat de el
Machiajul, măștile personajului principal din Joker purtate de protestatarii din întreaga lume
joker
Scările lui Joker devin o nouă atracție turistică în New York

Comenteaza acest articol

Filmul Joker va avea o continuare

by Andreea Damian   1 min
0