Tabu
LIFESTYLE Psihologie Slider

Folosirea în exces a smartphone-ului distruge imaginația copiilor

smartphone

Folosirea în exces a smartphone-ului și a tabletei poate avea un impact negativ asupra imaginației copiilor, sunt de părere educatorii. Copiii petrec în prezent mai mult timp ca oricând privind ecranul gadgeturilor, acestea concurând cu televizorul pentru a obţine atenția lor.

În timp ce unii susțin că tehnologia poate sprijini dezvoltarea copilului, experții în sănătate publică sugerează că prea mult timp petrecut pe smartphone ar putea de fapt să conducă la pierderea imaginației.

Potrivit unui sondaj realizat pe 1.000 de educatori, realizat de site-ul daynurseries.co.uk, aproape două treimi din cei care se lucrează în în creșe și grădinițe consideră că cei mici sunt mai puțini creativi. Sondajul a constatat că mai puțin de jumătate (48%) dintre educatori au spus că există copii la creșă cu prieteni imaginari.

Mai mult, 72% dintre aceștia au fost de acord cu faptul că mult mai puțini copii au prieteni imaginari acum decât acum cinci ani, în timp ce 63% dintre cei chestionați cred că telefoanele mobile sunt de vină pentru această scădere.

Experții consideră că există o „problemă generală cu creativitatea și dezvoltarea imaginației copiilor”. „Copiii nu mai au voie să se plictisească”, crede David Wright, managerul unei creșe. „Când copiii au timp liber pentru ei înșiși, ei găsesc ceva creativ cu mintea lor, cum ar fi formarea unui prieten imaginar”.

Dr. Paige Davis, lector de psihologie la Universitatea St John din York, susține că, deși poate părea că mai puțini copii au prieteni imaginari, este pur și simplu modul în care se joacă schimbându-se în timp.

„Când nu aveau televizor sau când copiii se uitau mult mai puțin la televizor, aveau acest joc spontan pe care l-au creat, își foloseau mintea. Acum că au televizorul sau smartphone copiii se gândesc: <<oh, trebuie să ne jucăm așa>>”, a explicat dr. Davis.

Ca răspuns la concluzii, Sue Learner, editor al daynurseries.co.uk, a solicitat părinților să-și lase copiii să stea pe telefon. Surprinzător! „Îi obligă să fie creativi și să descopere o lume interioară în care se întâlnesc prieteni imaginați amuzanți precum Puff Dragonul magic”, a spus Sue Learner.

Un studiu recent realizat de Universitatea Alberta din Canada a sugerat, de asemenea, că folosirea excesivă a smartphone-ului poate fi legată de probleme de comportament și atenție în rândul copiilor.

ARTICOLE SIMILARE

59% dintre tinerii romani nu isi fac analize de sange

realitatea

Monica Gabor face TELESHOPPING in Dubai! A aparut ca un model anonim, fara pic de machiaj!

Uite cat de draguta e fetita lui Brenciu!

Prințul Harry slăbește la minus 150 °C. Crioterapia, beneficii și riscuri

Andreea Damian

Cinci pasi care te vor ajuta sa aranjezi perfect mobilierul in sufragerie

realitatea

ProClean de la AEG iti respecta momentele de liniste

realitatea

1 comentariu

Cum influenţează smartphone-ul imaginaţia copilului tău - Stiri eZZ 30 August 2019 at 9:54

[…] Cum influenţează smartphone-ul imaginaţia copilului tău, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu