Home > Health > A fost descoperită legătura dinstre insomnie și riscul cardiovascular

A fost descoperită legătura dinstre insomnie și riscul cardiovascular

insomnie

Persoanele insomniace prezintă un risc mai mare de boli de inimă și accident vascular cerebral. Se consideră că insomnia este legată de un risc ridicat de boală coronariană, insuficiență cardiacă sau accident vascular cerebral. Acest lucru este arătat într-un nou studiu publicat în revista Circulation of the American Heart Association.

Insomnia este cauza acestui risc mai mare de boli cardiovasculare sau este asociată pur și simplu? Aceasta este întrebarea la care Susanna Larsson, autorul principal al studiului, a căutat răspunsuri.

În acest nou și unic studiu, Susanna Larsson și colega ei au observat un grup de 1,3 milioane de persoane cu sau fără boli de inimă și accident vascular cerebral folosind variante genetice cunoscute ca fiind legate de un potențial factor de risc, cum ar fi insomnie.

Cercetătorii au descoperit că variante genetice de insomnie au fost asociate cu riscuri semnificativ mai mari de boală coronariană, insuficiență cardiacă și accident vascular cerebral ischemic (în special accident vascular cerebral mare), dar nici o fibrilație atrială.

„Este important să identificăm motivul care stă la baza insomniei și să-l tratăm”, spune Susanna Larsson, „pentru că somnul este un comportament care poate fi schimbat prin noi obiceiuri și managementul stresului”. Autorul studiului afirmă, de asemenea, că limitele concluziilor lucrării sale sunt că există o legătură între o variantă genetică a insomniei și a bolilor cardiovasculare, dar nu și cu insomnia în sine. Potrivit Susanna Larsson, nu a fost posibil să se stabilească dacă persoanele cu boli cardiovasculare și la care s-a găsit această variantă sufereau de fapt de insomnie.

Articole asemanatoare
metoda 4-7-8
Cum poți adormi în 60 de secunde cu metoda 4-7-8
muncă
Numărul mare de ore de muncă, asociat cu o creştere a riscului de accident vascular cerebral
ou
Un ou pe zi poate reduce riscul de accident vascular cerebral
somn
Studiu: Persoanele cu cataractă dorm mai prost

A fost descoperită legătura dinstre insomnie și riscul cardiovascular

by Andreea Damian   1 min
1