Tabu
Image default
HEALTH

A fost descoperită ordinea în care apar simptomele COVID-19

Cercetătorii din cadrul Universității California de Sud au descoperit o posibilă ordine a simptomelor infectării cu coronavirus: febră, tuse, dureri musculare, amețeală, stare de greață și diaree.

 Cunoscând ordinea simptomelor COVID-19 îi poate ajuta pe pacienții cu Covid-19 să ia măsurile necesare pentru a limita răspândirea coronavirusului și să solicite îngrijiri medicale potrivite, spun oamenii de știință. De asemenea, ar putea ajuta medicii să excludă alte boli sau să planifice modul de tratare al pacienților, potrivit studiului condus de Joseph Larsen și colegii săi și publicat în revista Frontiers in Public Health.
„Această ordine este deosebit de importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu infecțiile cu COVID-19”, a declarat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică în cadrul USC„Medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacientului și pot preveni agravarea stării acestuia”.

„Având în vedere că acum există abordări mai bune ale tratamentelor pentru COVID-19, identificarea din timp a pacienților ar putea reduce timpul de spitalizare”, a spus Larsen, autorul principal al studiului și un profesor USC Dornsife.

Febra și tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS). Dar simptomele care apar la nivelul tractului gastrointestinal superior și inferior diferențiază COVID-19 de celelalte boli respiratorii.

ARTICOLE SIMILARE

Soia – un pericol ascuns pentru sanatate

realitatea

Ce se întâmplă cu corpul tău când înoți de 3 ori pe săptămână

Andreea Damian

Covid-19: acest simptom particular ar indica o imunitate „prea puternică”

Andreea Damian

Protejeaza-ti pielea pe timpul verii!

realitatea

Expunerea prenatală la aceste substanțe duce la probleme de citire

Andreea Damian

Dieta care inversează procesul de îmbătrânire

Andreea Damian

5 comentarii

Scrie un comentariu