Tabu
CULTURE Slider

Fost director Paramount: Netflix a cucerit studiourile. Hollywood este irelevant acum

netflix

Barry Diller, fost președinte al companiilor Paramount Pictures și 20th Century Fox, consideră Hollywood irelevant acum, fiind bătut de Netflix. Mogulul media, în vârstă de 77 de ani, a fost invitatul Karei Swisher, care moderează podcastul Recode Decode.

Diller a declarat că industria filmului a existat datorită celor șase studiouri de film din Statele Unite – Disney, Universal, Warner Bros. Paramount, Columbia și Fox 20th Century – care au fost capabile să cumpere orice de la concurență. Lucrurile s-au schimbat foarte mult de când giganții Amazon și Netflix au intrat în domeniul cinematografiei.

„Pentru prima dată, ei (studiourile de filme) nu cumpără nimic. Nu cumpără conținut Netflix. Nu cumpără conținut Amazon. (…) Netflix a câștigat acest joc”, a spus Barry Diller. „Nimeni nu poate să ajungă, cred, la numărul lor de abonați, ceea ce le dă o poziție dominantă reală”, a adăugat omul de afaceri.

Actualul președinte al InterActive Corp a declarat că toate studiourile de film importante se vor juca cu telespectatorii, dar „cei care urmăresc filme pe Netflix sunt proști”.

Netflix a bifat o creștere a numărului de utilizatori cu aproape 9 milioane la nivel global în ultimul trimestru a anului trecut – un record al companiei pentru un singur trimestru, încheind anul cu 139 de milioane de abonați plătitori.

Diller a remarcat, de asemenea, că Amazon a devenit un lider în industria de divertisment fără ca măcar să încerce să fie, iar studiourile de film nu pot concura cu asta. Serviciul de streaming Amazon se numește Prime Video dar oferta nu este la fel de bogată ca la Netflix. Nu încă! Amazon este capabil să combine serviciul de streaming cu alte avantaje pentru primii săi clienți, punând studiourile tradiționale în dificultate. Modelul de afaceri în entertainment al Amazon este un concept străin pentru Hollywood, care s-a concentrat mereu cum să-i distreze pe oameni.

Netflix este regele streamingului în acest moment, dar Hulu și Amazon Prime încep să devină concurenți serioși. În acest context, Disney și Apple se pregătesc să lanseze noi servicii de streaming în 2019. Disney+ va fi lansată până la sfârșitul anului și va conține producții noi și existente Disney, Marvel, Star Wars, Nat Geo sau Pixar, toate aflate sub umbrela The Walt Disney Company. Apple investește 1 miliard de dolari în crearea și în difuzarea serialelor TV și a filmelor pe propria platformă. Deținătorii de produse Apple (iPhone, iPad, Apple TV) vor primii producțiile video gratis.

ARTICOLE SIMILARE

Reteta pentru Craciun – Muschi de porc cu spanac in foi de placinta

realitatea

SMILEY se chinuie sa explice relatia cu LOREDANA, roscata din echipa lui

Prezervativele vegane îți asigură viața sexuală, sunt eco-prietenoase, aduc un profit de miliarde de euro

realitatea

Eurovision 2018: un bărbat a urcat pe scenă și a confiscat microfonul artistei britanice SuRie

realitatea

Un referendum inutil după chipul și asemănarea politicienilor – n-avem însă bani pentru copii și bolnavi

Dora Constantinovici

Regina Elisabeta se retrage din viața publică pe termen nedeterminat

Andreea Damian

Scrie un comentariu