Home > Fashion > Fotograf de moda străzii la 80 de ani

Fotograf de moda străzii la 80 de ani

Când spunem Bill Cunningham spunem fotografie de modă, fotografie de streetstyle. Bill este un bătrânel de 80 de ani, ceva mai sprinten decât vă imaginați. Acest geniu al fotografiei gonește pe o bicicletă prin New York pentru a surprinde cu aparatul său foto cele mai interesante ținute de pe străzile New York-ului.
Nu, nu face aceste poze doar pentru el, ci pentru New York Times, unde a început călătoria sa fotografică prin 1978. Faceți voi calculele.

În 2010 s-a făcut și un film despre viața și activitatea sa, film produs de colegii săi de la New York Times. Filmul a obținut nenumărate premii la festivaluri de renume, pentru cel mai bun documentar. Un film care vorbește despre oameni și stilurile vestimentare ce le definesc personalitatea. Da, hainele pot avea uneori și alte valențe decât cea pur practică.

Bill este singurul fotograf de moda străzii pe care celebra Anna Wintour (redactor șef la revista Vogue SUA) îl ridică în slăvi, spunând: “Când ieşim pe stradă, ne îmbrăcăm pentru Bill”.

Text: Ioana Bora

Articole asemanatoare
Street fashion, Diana
Street fashion, Diana
Street fashion, Iulia
Street fashion, Cluj

Comenteaza acest articol

Fotograf de moda străzii la 80 de ani

by realitatea   1 min
0